546
H υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη ήταν απούσα από τη Βουλή αλλά φροντίζει για τις... μονιμοποιήσεις | SOOC

Ερχονται εκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τις πύλες του Δημοσίου

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 08:47
H υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη ήταν απούσα από τη Βουλή αλλά φροντίζει για τις... μονιμοποιήσεις
|SOOC

Ερχονται εκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τις πύλες του Δημοσίου

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 08:47

Ακόμα και όταν ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019, ο μηχανισμός διαβάζει εκλογές. Σε 18 μήνες; Νωρίτερα; Δεν έχει σημασία. Πρέπει να χτιστεί η εκλογική βάση, να περάσει προς τα έξω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον «λαό», όλο αυτό να μεταφραστεί σε προσλήψεις –πού αλλού;– στο Δημόσιο. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστό, ο ιδιωτικός τομέας υπάρχει μόνο για να υπερφορολογείται ώστε να θρέφει ένα όλο και πιο μεγάλο –και πιο ελεγχόμενο– Δημόσιο.

Διαβάζει λοιπόν κανείς στην «Καθημερινή» της Πέμπτης: Ανοίγουν τις πύλες του Δημοσίου – μονιμοποιούν χιλιάδες συμβασιούχων με… προεκλογική τροπολογία. O «Φιλελεύθερος» γράφει: Βιομηχανία διορισμών – Ψηφοθηρία με υποσχέσεις μαζικών μονιμοποιήσεων – Αθλιες παρεμβάσεις και στο ΑΣΕΠ. Και πιο εξειδικευμένα στον «Ελεύθερο Τύπο»: Σκάνδαλο με τις 8.166 προσλήψεις καθαριστών στους Δήμους. Ολα αυτά με φόντο έναν έως τώρα ανοιχτό διαγωνισμό προσλήψεων για τον οποίο έχουν καταθέσει αίτηση πάνω από 150.000 πολίτες.

Από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο («Aυγή», «Εφ. Συν.» κλπ) μην ψάχνετε τέτοια αντανακλαστικά. Αυτός εορτάζει στα πρωτοσέλιδά του την Ημέρα της Γυναίκας…

Η στόχευση είναι διπλή για την κυβέρνηση –η οποία παράλληλα πέρασε την Τετάρτη στη Βουλή και τροπολογία για την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που συνάπτονται με φορείς του Δημοσίου, ανοίγοντας ένα ακόμη παράθυρο ελπίδας για μονιμοποίηση: οι βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν και οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς αυτές είναι προγραμματισμένο να γίνει όταν θα αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι υπάλληλοι…

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ουσιαστικά ξεχαρβαλώνει ακόμα και αυτόν τον αδιάβλητο θεσμό του ΑΣΕΠ καθώς, όπως αποκάλυψε η «Καθημερινή», το ΑΣΕΠ ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση άλλαξε εκ των υστέρων (!) την προκήρυξη διαγωνισμού για 8.166 προσλήψεις στους δήμους και τον μετέτρεψε από ανοιχτό σε κλειστή διαδικασία μονιμοποιήσεων των συμβασιούχων, ακόμα και αυτών που προσελήφθησαν το 2016.

Το τέχνασμα ήταν να επεκτείνει υποχρεωτικά το κριτήριο της εμπειρίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για όλες τις θέσεις και όχι μόνο για το 50%. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι από τους δεκάδες χιλιάδες άλλους υποψηφίους μένουν εκτός διαγωνισμού λόγω της «φωτογραφικής» αλλαγής της μοριοδότησης στο παρά πέντε της λήξης των αιτήσεων. Πιο απλά: η Ολγα Γεροβασίλη τροποποίησε τους όρους της προκήρυξης που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με τις μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα των δήμων, κατά τρόπο που επί της ουσίας αποκλείει από τον διαγωνισμό όσους δεν έχουν προϋπηρεσία ως συμβασιούχοι στο Δημόσιο.

Κατά τον «Ελεύθερο Τύπο», η κυβέρνηση, με όχημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους δήμους, επιδιώκει να «βολέψει» στο Δημόσιο μια στρατιά δημοσίων υπαλλήλων με πρωταρχικό στόχο να εξυπηρετήσει τα πολιτικά της συμφέροντα αλλά και να στρώσει το χαλί για τις επικείμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μερικούς μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων των νέων υπαλλήλων, το φθινόπωρο δηλαδή του 2019. Μάλιστα, για να νομιμοποιήσει τις πράξεις της η κυβέρνηση φρόντισε στο μεσοδιάστημα να συμπεριλάβει στο νόμο 4479/2017 τη φωτογραφική διάταξη (άρθρο 24 παράγρ. 1) που θα προέβλεπε την επιπλέον μοριοδότηση της εμπειρίας των υποψηφίων για τη συγκεκριμένη και μόνο προκήρυξη με στόχο να πριμοδοτηθούν οι παλιοί συμβασιούχοι και όσοι είχαν εργαστεί έστω και για ένα οκτάμηνο σε αντίστοιχες θέσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα στους δήμους.

«Ολες οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταλήγουν στην κομματική άλωση του κράτους. Τελικά, ίσως θα ήταν πιο έντιμο να ανακοινωθούν από τώρα οι προτιμήσεις τους για να μην ταλαιπωρούνται οι άλλοι υποψήφιοι», τόνισε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...