305
Ο επίμαχος τίτλος στην είδηση για τις κρίσεις των σμηνάρχων στην Πολεμική Αεροπορία. Τι ήθελε να πει ο... ποιητής; | ΑΠΕ-ΜΠΕ

H απίστευτη «είδηση» του ΑΠΕ για τους σμηνάρχους και κάποιον που «έρπει και γλείφει σαν εκκρεμές»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 07:41
Ο επίμαχος τίτλος στην είδηση για τις κρίσεις των σμηνάρχων στην Πολεμική Αεροπορία. Τι ήθελε να πει ο... ποιητής;
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

H απίστευτη «είδηση» του ΑΠΕ για τους σμηνάρχους και κάποιον που «έρπει και γλείφει σαν εκκρεμές»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 07:41

Υποτίθεται ότι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ εγγυάται -ως κρατικό- ένα μίνιμουμ ποιότητας και εγκυρότητας στην ενημέρωση. Αυτό το αξίωμα δέχθηκε ένα πλήγμα το βράδυ της Τετάρτης, όχι με κάποιο κραυγαλέα διθυραμβικό τηλεγράφημα για τον Αλέξη Τσίπρα –αυτά τα έχουμε συνηθίσει πλέον και θεωρούνται μέρος του παιχνιδιού– αλλά από την αλλοίωση μιας είδησης για τις κρίσεις των σμηνάρχων στην Πολεμική Αεροπορία.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αντέδρασε γρήγορα και απέσυρε το τηλεγράφημα το οποίο στην ανακοίνωση του Υπουργείου Αμύνας και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, έγραφε: «Ερποντας και γλύφοντας (sic) σαν εκκρεμές, δίνοντας γη και ύδωρ, ανεβαίνεις ψηλά όπως η μαϊμού και μένεις μετά την μπαν’ανα (sic)…».

απε

Τι ήθελε να πει ο… ποιητής;  Κανείς δεν ξέρει, αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι επρόκειτο για μια Ξένη Δημοσίευση, ότι δηλαδή ο πελάτης (ΥΠΕΘΑ και ΓΕΑ) πληρώνει για να δημοσιευτεί. Το πρόβλημα είναι η εικόνα αναρχίας που μετέδωσε προς τους συνδρομητές του το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το περιστατικό έγινε «άμεσα» αντιληπτό και από τη διεύθυνση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου, αν και όχι τόσο «άμεσα» καθώς το επίμαχο τηλεγράφημα έκανε ακόμη πιο γρήγορα τον γύρο του Διαδικτύου, εκθέτοντας στο Πανελλήνιο τον επίσημο κρατικό φορέα ενημέρωσης.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσα από την οποία «ζητά συγγνώμη από τους συνδρομητές του για τη δημοσίευση δήθεν ανακοίνωσης του ΓΕΑ, η οποία ουδεμία σχέση είχε με το ΓΕΑ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ», συμπληρώνοντας πως «ήδη ελήφθησαν μέτρα για το απαράδεκτο αυτό γεγονός».

ape

O συντάκτης που ευθυνόταν για το συγκεκριμένο λάθος απολύθηκε από τον διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλη Ψύλο, ο οποίος σημείωσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συντάκτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι έκανε κατά λάθος… copy paste στην πλατφόρμα του πρακτορείου ενός μηνύματος από το προσωπικό blog του…

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...