397
Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ο Λεονίντ Σλούτσκι, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμας | Wikipedia

Δημοσιογράφος του BBC καταγγέλλει ρώσο πολιτικό για σεξουαλική παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 18:27
Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ο Λεονίντ Σλούτσκι, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμας
|Wikipedia

Δημοσιογράφος του BBC καταγγέλλει ρώσο πολιτικό για σεξουαλική παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 18:27

Το Χόλιγουντ. Ο Τραμπ. Το βρετανικό κοινοβούλιο. Γιατί όχι και ο πολιτικός κόσμος της Μόσχας; Ενας σημαίνων ρώσος αξιωματούχος βρίσκεται στο επίκεντρο καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης, φέρνοντας το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο, στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ρωσίας.

Αντιμέτωπος με κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης βρίσκεται για τρίτη μάλιστα φορά ο Λεονίντ Σλούτσκι. Και οι αποκαλύψεις που τον «καίνε» έγιναν από δημοσιογράφο του BBC.

Οπως αναφέρει ο Guardian, η Φαρίντα Ρουμστάμοβα, που εργάζεται για τη ρωσική υπηρεσία του BBC, είναι η δημοσιογράφος που εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον του Λεονίντ Σλούτσκι, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμας.

Ο Σλούτσκι από την πλευρά του, απέρριψε τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «στημένη υπόθεση» που στόχο είχε να πλήξει τον ίδιο. Απείλησε ότι θα κινηθεί δικαστικά και ότι θα προχωρήσει σε μήνυση για δυσφήμιση εναντίον των δημοσιογράφων που φέρεται να έχουν πέσει θύματά του.

Όπως έγινε γνωστό από την Ρουμστάμοβα το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης συνέβη πριν από ένα χρόνο, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης ρωτούσε τον Σλούτσκι για την επίσκεψη της Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου», στη Ρωσία.

Το BBC αποκάλυψε ότι έχει στη διάθεσή του ηχογραφημένο απόσπασμα της συνέντευξης, όμως όπως έγινε γνωστό από το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο το συγκεκριμένο ντοκουμέντο δεν θα δημοσιευτεί.

Στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει, πάντως, αποκαλυπτικές συνομιλίες από την επίμαχη συνέντευξη. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ανάμεσα στη δημοσιογράφο και τον πολιτικό, ο τελευταίος τή ρώτησε εάν ήθελε να εργαστεί μαζί του. Όταν η Ρουμστάμοβα αρνήθηκε την πρόταση, ο Σλούτσκι φέρεται να της απάντησε: «Προσπαθείς να με αποφύγεις. Δεν θέλεις να με φιλήσεις, με πληγώνεις».

Η συζήτηση δεν σταμάτησε εκεί αφού ο ρώσος πολιτικός, όπως αποδείχθηκε, δεν κατέθεσε τα «όπλα». Όταν η δημοσιογράφος τού είπε ότι σχεδιάζει να παντρευτεί τον σύντροφό της, ο Σλούτσκι απτόητος απάντησε: «Ωραία, θα είσαι η σύζυγός του και ερωμένη μου».

Λίγη ώρα αργότερα, ο πολιτικός ξεπέρασε τα όρια και άπλωσε το χέρι του αγγίζοντας επίμαχα σημεία του σώματος της δημοσιογράφου.

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρέθηκε η γυναίκα, που έδειξε την ενόχλησή της. Ο Σλούτσκι προσπάθησε τότε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι δεν συνηθίζει να προβαίνει σε αντίστοιχες ενέργειες.

Αξιωματούχοι της ρωσικής Δούμας διαμηνύουν, από την πλευρά τους, ότι δεν αποδεικνύεται η ενοχή του Σλούτσκι, τη στιγμή που ο πολιτικός υποβαθμίζει το περιστατικό στα κοινωνικά δίκτυα και η δημοσιογράφος εκφράζει ζωηρή ανησυχία για την ασφάλειά της.

Κατηγορίες σεξουαλικής φύσεως διατυπώνονται σπάνια σε μια χώρα όπως η Ρωσία όπου αξιωματούχοι και κρατικά μέσα ενημέρωσης καταδικάζουν το κίνημα #MeToo, το οποίο δημιουργήθηκε για να ενισχυθεί η «φωνή» διαμαρτυρίας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...