444
Ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής. | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Τσίπρας ανακάλυψε ότι «περιορίστηκε η παραβατικότητα στη Δυτική Αττική»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 13:12
Ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Τσίπρας ανακάλυψε ότι «περιορίστηκε η παραβατικότητα στη Δυτική Αττική»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 13:12

Την εικόνα μιας ασφαλούς περιοχής με μειωμένα ποσοστά παραβατικότητας και αυξημένες περιπολίες περιέγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας από τη Φυλή σε ομιλία του στα εγκαίνια του κτιρίου Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής. Ηταν μια καλή ευκαιρία για τον Πρωθυπουργό να προσπαθήσει να αλλάξει την ατζέντα της επικαιρότητας, από την κρίση με την Τουρκία στον Εβρο, στα θέματα εσωτερικής κατανάλωσης: ασφάλεια και κριτική στην αντιπολίτευση.

«Σήμερα κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα για την εδραίωση της ασφαλείας των πολιτών. Οδηγός μας ο σεβασμός αυτού του αγαθού, στο οποίο έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης ξεχωριστά και υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει ασφάλεια στον κάθε πολίτη ξεχωριστά», είπε στον (πολύ) κόσμο που έσπευσε στα εγκαίνια.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για στρεβλή αστυνόμευση του παρελθόντος, «όπως επιλεκτική αστυνόμευση με ολόκληρες περιοχές της χώρας να αγνοούνται. Ταυτόχρονα εφαρμόστηκε μια αναποτελεσματική κατασταλτική πολιτική, η οποία υιοθετούνταν μετά από τραγικά γεγονότα και ενοχοποιούσε συλλήβδην κοινωνικές κατηγορίες».

Όπως είπε, αυτό ήταν «συνειδητή επιλογή των εκάστοτε πολιτικών, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η αστυνόμευση κάποιων περιοχών ήταν πιο σημαντική από την αστυνόμευση κάποιων άλλων περιοχών».

«Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών», υπογράμμισε.

Οι περιπολίες στη Δυτική Αττική σχεδόν διπλασιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα και περιορίστηκε η παραβατικότητα σημείωσε ο Πρωθυπουργός. Σήμερα, συνέχισε, «γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια, με σχέδιο και ιεραρχήσεις, που πλέον αποδίδει αποτελέσματα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στον ίδιο δρόμο θα προχωρήσουμε».

«Η εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας στις περιοχές με υψηλά κρούσματα εγκληματικότητας είναι ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την κοινωνική συνοχή, την ισότητα και τη δημοκρατία στη χώρα μας» υπογράμμισε. «Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία εάν ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής» είπε ακόμη.

27565820180307131957_img_12131520420241

O κ. Τσίπρας έσπευσε επίσης να πλέξει το εγκώμιο των ανδρών και των γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. που «διαθέτουν υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ενεργούν καθημερινά με επαγγελματισμό, για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών τόσο του δήμου Φυλής, όσο και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε -χωρίς να τον κατονομάσει- στις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Δαβάκη, που είχε πει ότι «απαγορεύει να τον ψηφίζουν οι γύφτοι».

«Οι Ρομά, που διαμένουν για δεκαετίες στην περιοχή, είναι απαράδεκτο να γίνονται αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόσημο της παραβατικότητας. Αυτή είναι μια λογική, η οποία -όπου ακολουθήθηκε- ιστορικά, έθρεψε γενιές με το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού και οδήγησε σε εθνικές και κοινωνικές τραγωδίες.

» Είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα όπως αυτό του βουλευτή και μάλιστα του πρώην υπουργού, να αναπαράγουν έναν τέτοιο διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά συμπολίτες μας. Και όταν αυτός ο λόγος δεν επιφέρει συνέπειες σε όσους τον παράγουν, η πολιτική ευθύνη και η ντροπή δε βαραίνει αποκλειστικά αυτούς, αλλά και την ηγεσία τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...