309
Μέλη της οργάνωσης είχαν βεβηλώσει το εβραϊκό νεκροταφείο της Νίκαιας το 2015 | .

Στους 11 οι συλληφθέντες για τη νεοναζιστική οργάνωση «Combat 18 Hellas»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 11:50
Μέλη της οργάνωσης είχαν βεβηλώσει το εβραϊκό νεκροταφείο της Νίκαιας το 2015
|.

Στους 11 οι συλληφθέντες για τη νεοναζιστική οργάνωση «Combat 18 Hellas»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 11:50

Εντεκα άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της νεοναζιστικής οργάνωσης «Combat 18 Hellas» που εξαρθρώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για σωρεία επιθέσεων κυρίως σε στέκια του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, εκτός από τους αρχικούς πέντε που συνελήφθησαν την Τρίτη, κατά την πορεία των ερευνών συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα. Σήμερα Τετάρτη οδηγούνται όλοι στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Εκτός από αυτούς τους επτά, συνελήφθησαν ακόμα τέσσερα άτομα για παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα (περί όπλων και εκρηκτικών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών), οι οποίες διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των κατ’ οίκον ερευνών.

Οι συγκεκριμένοι τέσσερις δεν περιλαμβάνονται στην συγκεκριμένη δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και θα οδηγηθούν ανεξάρτητα στον εισαγγελέα.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 10 κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις.

Ποια είναι η οργάνωση «Combat 18 Hellas»

Η οργάνωση είναι παρακλάδι της βρετανικής νεοναζιστικής οργάνωσης «Combat 18», η οποία από τη δεκαετία του 1990 έχει συνδεθεί με τρομοκρατικές ενέργειες, βία και εμπρηστικές επιθέσεις.

Η ονομασία και η ρητορική παραπέμπει κατευθείαν στους Ναζί. Το «18» στην ονομασία συμβολίζει εξάλλου το πρώτο και το όγδοο γράμμα του γερμανικού αλφαβήτου, δηλαδή τα αρχικά του ονόματος του Αδόλφου Χίτλερ.

Η υπόθεση της «Combat 18 Hellas», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αποτελεί συνέχεια της σύλληψης τεσσάρων ακροδεξιών της ομάδας εθνικιστών «Απέλλα» για την εμπρηστική επίθεση στο στέκι Φαβέλα, στον Πειραιά, τον Αύγουστο του 2017.

Στις έρευνες στις κατοικίες των μελών βρέθηκε μεγάλη ποσότητα νιτρικής αμμωνίας (λίπασμα) η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βομβών, μολότοφ, πλήθος κροτίδων και βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου.

Ακόμη βρέθηκαν σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού, μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες, αντιασφυξιογόνος μάσκα, ρόπαλα και σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα, φιαλίδια βουτανίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι Αρχές δίνουν μεγάλη βαρύτητα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν κατασχεθεί κατά τη διάρκεια των ερευνών και έχουν αποσταλεί στην Εγκληματολογική Υπηρεσία για περαιτέρω έρευνα, μαζί με τα άλλα ευρήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...