341
Κόβουν στην ΕΡΤ όσους ενοχλούν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Εξηγήσεις από την ΕΡΤ για την εκπομπή της Κυριακοπούλου ζητά το Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 10:51
Κόβουν στην ΕΡΤ όσους ενοχλούν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Εξηγήσεις από την ΕΡΤ για την εκπομπή της Κυριακοπούλου ζητά το Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 10:51

Εξηγήσεις από την ΕΡΤ για το «κόψιμο» της εκπομπής της Εύης Κυριακοπούλου ζητά το Ποτάμι, το οποίο σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μια υπόθεση με διαστάσεις λογοκρισίας.

«Κατρίνα Βρανά stand up comedy. Μαρία Ευθυμίου καθηγήτρια στο Καποδιστριακό. Στάθης Καλύβας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στρατής Παττακός καρδιοχειρουργός. Ανδρέας Πετρουλάκης πολιτικός σκιτσογράφος. Στέλιος Ράμφος συγγραφέας. Μελίνα Τανάγρη τραγουδοποιός. Ποιος από αυτούς τους επτά ενόχλησε την Διοίκηση της ΕΡΤ; Αυτό το ερώτημα πλανάται στην Μεσογείων μετά το κόψιμο της εκπομπής της Εύης Κυριακοπούλου. Όπως κατήγγειλε η ίδια η δημοσιογράφος με ανάρτηση της στο Facebook η Διοίκηση της ΕΡΤ της ανακοίνωσε ότι δεν θα προβάλει τις συνεντεύξεις που έχει παραδώσει με αυτά τα 7 πρόσωπα.

» Η ΕΡΤ οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το κόψιμο επεισοδίων τα οποία έχουν παραδοθεί και πληρωθεί.

» Αν το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι κάποια από αυτά τα πρόσωπα ενοχλούν με το λόγο τους και την δουλειά τους, τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η υπόθεση μεγαλώνει και παίρνει διαστάσεις λογοκρισίας», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Ενας από τους συνεντευξιαζόμενους των οποίων η εκπομπή κόπηκε,  ο καθηγητής Στάθης Καλύβας σχολίασε σχετικά: «Μαθαίνω πως η ΕΡΤ έκοψε εκπομπή της Εύης Κυριακοπούλου με συνέντευξη για βιβλίο μου (και άλλων 6). Προφανώς τους ενοχλώ, αλλά επίσης προφανώς τα χρήματα που διαχειρίζονται είναι των φορολογούμενων και όχι του κόμματος που τους διόρισε και που υπηρετούν».

Σε μια πρώτη αντίδραση, η ΕΡΤ δεν διέψευσε το «κόψιμο» της εκπομπής της Εύης Κυριακοπούλου, απλώς υποστήριξε ότι είναι «δικαίωμά» της να προωθεί το περιεχόμενο σε όποιο μέσο θέλει, άρα να το μεταθέσει από την τηλεόραση στο… Διαδίκτυο.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ έχει ως εξής:

«Σε απάντηση αναρτήσεων σε ιστοσελίδες και προσωπικούς λογαριασμούς δημοσιογράφων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με υποτιθέμενη διακοπή εκπομπών, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα κάτωθι:

» Η ΕΡΤ διατηρεί το δικαίωμα μετάδοσης των εκπομπών της από όποιο Μέσο της επιθυμεί –τηλεοπτικό, διαδικτυακό, υβριδικό- σύμφωνα με τις ανάγκες του προγραμματισμού της.Η κατανομή του περιεχομένου στα Μέσα της ΕΡΤ αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην κάλυψη των αναγκών της, κάτι που είναι γνωστό σε όλους τους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...