427
Ο δήμαρχος Αθηναίων με νοσηλευτικό προσωπικό των Δημοτικών Ιατρείων | cityofathens.gr

Γιώργος Καμίνης: Περισσότερες από 100 χιλιάδες επισκέψεις στα Δημοτικά Ιατρεία

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2018, 16:51
Ο δήμαρχος Αθηναίων με νοσηλευτικό προσωπικό των Δημοτικών Ιατρείων
|cityofathens.gr

Γιώργος Καμίνης: Περισσότερες από 100 χιλιάδες επισκέψεις στα Δημοτικά Ιατρεία

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2018, 16:51

Οι κάτοικοι της Αθήνας μέρα με τη μέρα αγκαλιάζουν όλο και πιο πολύ τα πολυδύναμα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου Αθηναίων. Δύο από αυτά δεν μοιάζουν σε τίποτα με τα Δημοτικά Ιατρεία που ξέραμε έως σήμερα. Ο δήμος Αθηναίων έχει αναβαθμίσει σε πολυδύναμα τα Δημοτικά Ιατρεία στην Κυψέλη (πεζόδρομος Χανίων) και στα Πατήσια (Σαρανταπόρου 4), που εκτός από υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους πολίτες, ψυχολογική και νομική στήριξη καθώς επίσης και συμβουλευτικές υπηρεσίες για επανένταξη στην παραγωγική διαδικασία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισκέφθηκε το Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων και εξήγγειλε την ένταξη τριών ακόμη από τα υπάρχοντα Δημοτικά Ιατρεία, της οδού Σόλωνος, του Νέου Κόσμου και των Πετραλώνων, στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ώστε να μετατραπούν και αυτά σε ολοκληρωμένες δομές ιατρικής και κοινωνικής στήριξης.

IMG_1884
Ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε ότι στα δύο πολυδύναμα Δημοτικά Ιατρεία, μεταξύ 2016 και 2017, ο αριθμός των επισκέψεων από κατοίκους τετραπλασιάστηκε: το 2017 κλείστηκαν 63.253 ραντεβού, έναντι 15.588 που έγιναν το 2016.

Συνολικά και στα έξι (6) Δημοτικά Ιατρεία, οι επισκέψεις το 2017 ξεπέρασαν τις 100 χιλιάδες (102.000), ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για το 2016 ήταν 52.492.

Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: «Οι πολίτες της Αθήνας, ακόμη και όσοι βρίσκονται εκτός συστήματος ασφάλισης, έχουν πρόσβαση εντελώς δωρεάν, σε 19 διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες, οφθαλμίατρους, γυναικολόγους, παθολόγους, παιδίατρους, όσο και σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, με κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους εργασιακής επανένταξης και νομικής στήριξης».

Το Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης λειτουργεί υπό την επιστημονική εποπτεία του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με την υποστήριξη της Σύμπραξης για την Αθήνα – Athens Partnership.

«Δημιουργήσαμε δομές που διασφαλίζουν την παρουσία του δήμου στις γειτονιές, δίπλα στους κατοίκους και τις ανάγκες τους» τόνισε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας, Μαρία Στρατηγάκη.

Τα Δημοτικά Ιατρεία Κυψέλης και Πατησίων ανακατασκευάστηκαν με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΕΣΠΑ 2007 – 2013, ενώ τα τρία νέα Δημοτικά Ιατρεία θα ανακατασκευαστούν ομοίως με ευρωπαϊκούς πόρους από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

IMG_1956
Το πρότυπο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων λειτουργεί υπό την επιστημονική εποπτεία του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EaSI, έργο ESTI@ -Ενίσχυση της απασχόλησης και ολοκληρωμένες κοινωνικές υπηρεσίες. Συμμετέχουν επίσης ως εταίροι οι φορείς Solidarity Now, Praksis, Δίκτυο για Δικαιώματα του Παιδιού, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και η Φαιναρέτη.

Περισσότερες πληροφορίες για το ωράριο λειτουργίας και τις ειδικότητες όλων των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων: www.cityofathens.gr/ygeia-proliptiki-iatriki/dimotika-iatreia

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...