602
Ο Πάνος Καμμένος ψιθυρίζει στο αυτί του αναπληρωτή του. Να τον αποκαλεί «άρχοντα των μαξιλαριών»; | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Τα όπλα (και οι καρέκλες) έφεραν κοντά Κουβέλη και Καμμένο

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2018, 17:16
Ο Πάνος Καμμένος ψιθυρίζει στο αυτί του αναπληρωτή του. Να τον αποκαλεί «άρχοντα των μαξιλαριών»;
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Τα όπλα (και οι καρέκλες) έφεραν κοντά Κουβέλη και Καμμένο

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2018, 17:16

Από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ανακοινώθηκε η υπουργοποίησή του, όλοι περίμεναν τον Φώτη Κουβέλη να μιλήσει. Στην ορκωμοσία στο Προεδρικό ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέφυγε τις δηλώσεις· έφυγε βιαστικά με αυτοκίνητο γλιτώνοντας τις «ενοχλητικές» ερωτήσεις των δημοσιογράφων που ήθελαν μια απάντηση για τη φύση της συνεργασίας του με τον Πάνο Καμμένο των Ανεξ. Ελλήνων. Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, όμως, στο Πεντάγωνο, ο κ. Κουβέλης νέος αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, έπρεπε να μιλήσει, να πει κάτι.

Ετσι, εξέφρασε τόσο τη συγκίνησή του για την υπουργοποίηση –λογικό, περίμενε τρία χρόνια να βρει μια θέση στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα– όσο και τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει την καλή συνεργασία που είχε ο προκάτοχός του, Δημήτρης Βίτσας, με τον κ. Καμμένο.

Τα όσα είχαν δηλώσει ο ένας για τον άλλον, ξεχάστηκαν μέσα σε λίγες στιγμές, εις το όνομα των Ενόπλων Δυνάμεων όπως θέλουν να λένε οι ίδιοι, εις το όνομα της υπουργικής καρέκλας, όπως θέλει να τους υπενθυμίζει η αντιπολίτευση.

«Γνωρίζω καλά ότι όλοι σε αυτό το υπουργείο προτάσσουν το εθνικό και δημόσιο συμφέρον και ακολουθούν όλα τα άλλα. Παρακολουθώ την εξέλιξη της λειτουργίας του υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι σημαντικό το έργο που έχει επιτευχθεί και επιτελείται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με κυρίαρχη την οικονομική αντιξοότητα της πατρίδας μας. Σε αυτό το υπουργείο όλοι συναρθρώσατε τη δράση και τη λειτουργία με αυτό που καταγράφει στην ελληνική κοινωνία», είπε ο κ. Κουβέλης απευθυνόμενος στον Δημήτρη Βίτσα από τον οποίο παρέλαβε και τον διαβεβαίωσε ότι θα να είναι άξιος συνεχιστής του:

«Θα είμαι συνεχιστής ενός άξιου έργου που έχει επιτελεστεί από τον κ. Βίτσα και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τη συνεργασία που έχετε επιτύχει διεκδικώ να επιτύχω και εγώ».

274543274542274540

«Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασίας μας θα είναι άριστη» δήλωσε από την πλευρά του, καλωσορίζοντας τον νέο αναπληρωτή του, ο υπουργός Αμυνας, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Κουβέλη μια «προσωπικότητα της πολιτικής ζωής του τόπου μας που σε δύσκολες περιστάσεις πάντα υπηρέτησε τις αρχές της Δημοκρατίας, διδάσκοντας σε όλους την ενότητα του ελληνικού Εθνους και του λαού, ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στην τοποθέτησή του, εξήρε το έργο του κ. Βίτσα και αναφερόμενος στη μεταναστευτική κρίση και τη συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο ρόλο του, τόνισε: «Αντιμετωπίσαμε με μαζί με τον υπουργό τη δύσκολη μεταναστευτική κρίση. Μέσα σε πέντε μέρες, με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των συμμάχων μας. Καλοδεχτήκαμε πρόσφυγες που είχαν ανάγκη προστασίας, δημιουργήσαμε εγκαταστάσεις στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα και ανταποκριθήκαμε στο δύσκολο αυτό πρόβλημα».

274533
Πάνος Καμμένος και Φώτης Κουβέλης στην αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου στο υπουργείο Αμυνας (INTIMENEWS)

Απευθυνόμενος στον κ. Κουβέλη, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «τον ενάμιση χρόνο που απομένουν μέχρι τις εκλογές θα ολοκληρώσουμε το έργο μας» και πρόσθεσε ότι «αυτό το έτος είναι το έτος των Ενόπλων Δυνάμεων». Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει καλύψει ένα μεγάλο μέρος από την οικονομική επίθεση που δέχτηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές θα καλυφθεί και άλλο. Τέλος, διαβεβαίωσε τον κ. Κουβέλη ότι σε αυτό το υπουργείο δεν υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα. «Όλοι εργάζονται για το καλό της πατρίδας έχοντας σαν οδηγό το εθνικό συμφέρον, με αλληλεγγύη, επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης». 

«Η εμπειρία στην πολιτική ζωή και οι γνώσεις του κ. Κουβέλη είναι εχέγγυο της άριστης συνεργασίας» υπογράμμισε, ο κ. Καμμένος που κάποτε, όχι πολύ παλιά, χαρακτήριζε τον κ. Κουβέλη «άρχοντα των μαξιλαριών» και «πατερίτσα»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...