715
Ρόνι Γουντ, Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Τσάρλι Γουότς, πιτσιρίκια που πλησιάζουν τα 80 τους | Rolling Stones/Twitter

Rolling Stones, ετών… 294 και ξανά στον δρόμο!

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 1 Μαρτίου 2018, 06:23
Ρόνι Γουντ, Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Τσάρλι Γουότς, πιτσιρίκια που πλησιάζουν τα 80 τους
|Rolling Stones/Twitter

Rolling Stones, ετών… 294 και ξανά στον δρόμο!

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 1 Μαρτίου 2018, 06:23

Με έτος ιδρύσεως το 1962, οι Stones θεωρούνται από πολλούς ως η μεγαλύτερη ροκ μπάντα στον κόσμο. Εχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια άλμπουμ, παγκοσμίως. To «Sticky Fingers», του 1971, διαδέχθηκαν οκτώ άλμπουμ που έφτασαν στο Νο1 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ταυτόχρονα, στρογγυλοκάθισαν στα charts όλου του κόσμου.

Το 1989, το συγκρότημα εντάχθηκε στο αμερικανικό Rock and Roll Hall of Fame, και το 2004 πήρε την τέταρτη θέση στους 100 μεγαλύτερους μουσικούς όλων των εποχών, του περιοδικού Rolling Stone. Πολλά τραγούδια τους – όπως τα «Paint It, Black», «Sympathy for the Devil», «(I Can’t Get No) Satisfaction», «Angie» και «Brown Sugar» – έχουν μείνει κλασικά στην ιστορία της Ροκ. Εχουν πουλήσει εκατομμύρια εισιτήρια δίνοντας συναυλίες σε όλον τον πλανήτη, έχουν αποθεωθεί από δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Εχοντας αυτή τη βαριά ιστορία -εμποτισμένη, πια, μέσα στο DNA τους- θα έπρεπε, εδώ και πολλά χρόνια, να δρέπουν τους καρπούς της επιτυχίας τους. Αλλά, παίρνουν σύνταξη οι ροκ σταρ; Οχι, βέβαια…

Οι Rolling Stones θα επαναλάβουν, λοιπόν, από τις 17 Μαΐου έως τις 8 Ιουλίου 2018, την περιοδεία τους σε μεγάλα στάδια της Ευρώπης, εκείνη την οποία είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο και, κατά τη διάρκειά της, έδωσαν δώδεκα και πλέον συναυλίες στη Γηραιά Ηπειρο.

Το πρόγραμμα της περιοδείας, με τίτλο «Stones-No Filter» (Χωρίς φίλτρο), προβλέπει ότι οι 74χρονοι Μικ Τζάγκερ και Κιθ Ρίτσαρντς, ο 76χρονος Τσάρλι Γουότς και 70χρονος Ρόνι Γουντ θα ταξιδέψουν σε Ιρλανδία, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία και Πολωνία.

Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου στο Δουβλίνο, ενώ η περιοδεία θα ολοκληρωθεί σε Πράγα και Βαρσοβία, τον Ιούλιο. Η θρυλική μπάντα θα παίξει σε ευρωπαϊκούς «ναούς» του αθλητισμού, όπως τα ολυμπιακά στάδια του Λονδίνου και του Βερολίνου, τα γήπεδα Βελοντρόμ στη Μασσαλία, Ολντ Τράφορντ στο Μάντσεστερ, καθώς και στο Mercedes-Benz Arena στη Στουτγκάρδη.

Charlie_Watts_on_drums_The_ABC_&_D_of_Boogie_Woogie_(2010)
Ο Τσάρλι Γουότς, διαχρονικός ντράμερ της μεγαλύτερης -και σε ηλικία- μπάντας στον κόσμο

Οσον αφορά στη Βρετανία, αυτές θα είναι οι πρώτες συναυλίες που θα δώσει το συγκρότημα τα τελευταία πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των εμφανίσεων σε δύο διαφορετικά στάδια του Λονδίνου. Οι Rolling Stones έπαιξαν τελευταία φορά στην πατρίδα τους το 2013, στο μουσικό Φεστιβάλ Γκλάστονμπέρι και στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου. Εκτός από τις δύο αυτές μεμονωμένες εμφανίσεις, η περιοδεία «Stones-No Filter» του 2018 θα είναι η πρώτη τους στη Βρετανία, τα τελευταία 12 χρόνια.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ιστορικές στιγμές. Ομως, ο Τσάρλι Γουότς, ο αειθαλής ντράμερ του γκρουπ, δήλωσε στον Guardian ότι εάν η μπάντα διαλυόταν αύριο δεν θα είχε κανένα πρόβλημα!

«Μου αρέσει να παίζω τύμπανα και να είμαι στη σκηνή με τον Μικ, τον Κιθ και τον Ρόνι. Δεν θα με ενοχλούσε εάν οι Rolling Stones έλεγαν τώρα “αρκετά”» αφού νιώθει _είπε_ γεμάτος από τα όσα έζησε μαζί τους.

 

«Δεν ξέρω τι θα έκανα εάν σταματούσαμε», σημείωσε ο ίδιος. «Το καλό είναι ότι δεν δουλεύουμε συνεχώς, υπάρχουν μεγάλα κενά μεταξύ των περιοδειών».

Πολλοί μουσικοί και καλλιτέχνες, μιας συγκεκριμένης ηλικίας, σκέφτονται το τέλος τους, αλλά όχι ο Τσάρλι, ο οποίος δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος από τις αντιδράσεις του κοινού από τον θάνατο του Ντέιβιντ Μπάουι. Για τον ντράμερ των Stones ο «Χαμαιλέοντας της Ροκ» «ήταν ένας υπέροχος τύπος και έγραψε μερικά καλά τραγούδια. Αλλά για μένα, ‘he wasn’t this musical genius’».

Ό,τι πείτε, κύριε!

Ο Γουότς, ο οποίος -πλέον- δεν πίνει αλκοόλ, δεν καπνίζει, δεν παίρνει ναρκωτικά, δεν ξενυχτάει, είπε ότι δεν έχει ιδέα εάν η περιοδεία «No Filter» θα είναι η τελευταία του συγκροτήματος. Επίσης, δεν μπορεί να προβλέψει εάν έπειτα από το τελευταίο της live η μπάντα θα διαλυθεί. Εάν αυτό συνέβαινε, θα ήθελε,  σύμφωνα με τις δηλώσεις του, να γίνει φιλικά.

Οι περισσότεροι, πάντως, πιστεύουμε ότι εκείνη την Κυριακή, 8 Ιουλίου, στο τέλος της περιοδείας τους, στη Βαρσοβία, ο Μικ και τα λοιπά «παιδιά» του συγκροτήματος –που όλοι μαζί, ηλικιακά, συμπληρώνουν τα 294 έτη ζωής, ζωή να ‘χουν- θα κανονίζουν το πού θα παίξουν ξανά, έπειτα από λίγο διάστημα.
Ή, τουλάχιστον, αυτό θέλουμε να πιστεύουμε…

Η περιοδεία «A Bigger Bang» των Stones παραμένει η δεύτερη πιο κερδοφόρα όλων των εποχών, με έσοδα 558 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2005 έως το 2007, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Billboard. Μόνο οι Ιρλανδοί U2 κατάφεραν να ξεπεράσουν τους Stones παίρνοντας την πρώτη θέση στο Billboard με την περιοδεία τους «U2 360°», που τους απέφερε έσοδα 700 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων, από το 2009 έως το 2011.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...