331
Οι μαθητές ξάπλωσαν για λίγο στο πεζοδρόμιο έξω από τον Λευκό Οίκο | REUTERS TV/ via REUTERS

Διαμαρτυρία μαθητών έξω από τον Λευκό Οίκο υπέρ των ελέγχων στην οπλοκατοχή

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2018, 09:37
Οι μαθητές ξάπλωσαν για λίγο στο πεζοδρόμιο έξω από τον Λευκό Οίκο
|REUTERS TV/ via REUTERS

Διαμαρτυρία μαθητών έξω από τον Λευκό Οίκο υπέρ των ελέγχων στην οπλοκατοχή

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2018, 09:37

Επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επιζώντες της τελευταίας φονικής επίθεσης σε σχολείο στη Φλόριντα, μαθητές αποφάσισαν να πάνε στην κατοικία του, τον Λευκό Οίκο, για να περάσουν από εκεί το μήνυμα κατά της οπλοκατοχής.

Τη Δευτέρα, 17 νέα παιδιά έπεσαν καταγής στο πεζοδρόμιο για τρία λεπτά έξω από τον Λευκό Οίκο ζητώντας από τον πρόεδρο να αναλάβει δράση για τον περιορισμό της οπλοκατοχής – ή πάντως να υλοποιηθούν πιο αποτελεσματικοί έλεγχοι.

Συμβόλιζαν τα 17 θύματα της επίθεσης στη Φλόριντα.

Τα παιδιά πήραν σκόπιμα νεκρική στάση, με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος τους. «Θα είμαι ο επόμενος;» έγραφε το πλακάτ που κρατούσαν δύο άτομα που ήταν τυλιγμένα με την αμερικανική σημαία, συνοψίζοντας την αγωνία τους.

Το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν ήταν απλό και δυνατό: «Κάθε μέρα, όταν λέω αντίο στους γονείς μου, καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην τους ξαναδώ ποτέ», είπε μια μαθήτρια.

Μαζί τους, όπως γράφει ο Guardian, ήταν γονείς και εκπαιδευτικοί.

2018-02-19T231111Z_1841204113_RC19AACC7F80_RTRMADP_3_FLORIDA-SHOOTING-PROTEST-WHITE-HOUSE
«Προστατεύστε τα παιδιά, όχι τα όπλα», γράφει το πλακάτ αριστερά (REUTERS TV/ via REUTERS)

Αλλά και ο ίδιος ο Τραμπ εμφανίζεται μάλλον πρόθυμος να ενισχυθούν οι έλεγχοι του ιστορικού των επίδοξων αγοραστών όπλων, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Ωστόσο από την υποστήριξη στα λόγια μέχρι την υλοποίηση με απτές πράξεις υπάρχει μεγάλη απόσταση στις ΗΠΑ ειδικά στο επίμαχο ζήτημα της οπλοκατοχής.

Την περασμένη Τετάρτη 17 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 14 τραυματίστηκαν στο λύκειο Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ της Φλόριντα όταν ο 19χρονος, πρώην μαθητής του σχολείου, Νίκολας Κρουζ, άνοιξε πυρ με ημιαυτόματη καραμπίνα. Την είχε αγοράσει νόμιμα και σχετικά εύκολα, όπως συμβαίνει σε πολλές πολιτείες με κόστος που μπορεί να ξεκινά ακόμη και από τα 500 δολάρια.

Οι επιζώντες της επίθεσης στο σχολείο του Πάρκλαντ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν διαδήλωση την 24η Μαρτίου, με τον τίτλο «Πορεία για τις Ζωές μας», για να ζητήσουν από τους βουλευτές και γερουσιαστές να θέσουν ως προτεραιότητα στο νομοθετικό τους έργο την εξάλειψη των περιστατικών ένοπλης βίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...