212
Αρμα από το καρναβάλι της Νίκαιας στη Γαλλία με τη μορφή του Μακρόν | REUTERS/Jean-Pierre Amet

Σε υποχώρηση κάτω από το 50% η δημοτικότητα του Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2018, 12:48
Αρμα από το καρναβάλι της Νίκαιας στη Γαλλία με τη μορφή του Μακρόν
|REUTERS/Jean-Pierre Amet

Σε υποχώρηση κάτω από το 50% η δημοτικότητα του Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2018, 12:48

Η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έπεσε σημαντικά κάτω από το 50%, στο χαμηλότερο επίπεδο μετά τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή, καθώς η κυβέρνηση προωθεί τα σχέδια της για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης.

Στη σφυγμομέτρηση που διενήργησε από τις 7 έως τις 17 Φεβρουαρίου το γαλλικό ινστιτούτο έρευνας της κοινής γνώμης (Ifop) και δημοσιεύει η εφημερίδα Le Journal du Dimanche, μόλις το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε «ικανοποιημένο» από τον Μακρόν.

Πρόκειται για πτώση δημοτικότητάς έξι μονάδων συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Ifop τον Ιανουάριο.

Είναι, παράλληλα, το χαμηλότερο επίπεδο δημοτικότητας του γάλλου προέδρου από τον Οκτώβριο, όταν το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν σε 42%.

Στις αρχές του μήνα η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδια της για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Όπως έχει υποσχεθεί, ο πρόεδρος Μακρόν σκοπεύει να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες κατά 60 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας του (ως το 2022), σε μια χώρα που έχει από τις υψηλότερες αναλογίες δημόσιων δαπανών στον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε από την πλευρά του πως δεν έχει ενδοιασμούς για τις αλλαγές στον δημόσιο τομέα ακόμη και αν βρεθεί αντιμέτωπος με αντιστάσεις.

Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες του προγράμματος, ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζεράλ Νταρμανέν τόνισε πως μπορεί να εξετασθεί η εφαρμογή προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης εργαζομένων σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...