165
Θα μπορούσε να είναι ρώσος δικαστής. Και εάν ήθελε θα μπορούσε να οδηγήσει - δίχως συνέπειες | Shutterstock

Ο Πούτιν αφήνει τους ρώσους δικαστικούς να οδηγούν ακόμη και… μεθυσμένοι

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 20:40
Θα μπορούσε να είναι ρώσος δικαστής. Και εάν ήθελε θα μπορούσε να οδηγήσει - δίχως συνέπειες
|Shutterstock

Ο Πούτιν αφήνει τους ρώσους δικαστικούς να οδηγούν ακόμη και… μεθυσμένοι

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 20:40

Πρωτοφανή δικαιώματα αποκτούν οι δικαστές στη Ρωσία, που πλέον δεν κινδυνεύουν με σύλληψη ούτε εάν οδηγούν σε κατάσταση μέθης.

Η νέα τροποποίηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, που τέθηκε την Παρασκευή σε ισχύ, απαγορεύει στους αστυνομικούς της Τροχαίας να συλλαμβάνουν δικαστικούς που διαπράττουν τροχαία παράβαση. Το γράφουμε ξανά: ακόμη κι αν οδηγούν σε κατάσταση μέθης.

Ο κώδικας, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, απαγορεύει στους αστυνομικούς της Τροχαίας να αφαιρούν το δίπλωμα οδήγησης των δικαστικών, να τους υποβάλουν σε αλκοτέστ ή ακόμη και να τους κάνουν παρατήρηση.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι αστυνομικοί είναι να συντάξουν μία έκθεση και να την υποβάλουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το καθεστώς αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα μόνο για τους εισαγγελείς. Η Γενική Εισαγγελία ήθελε να εμποδίσει την Αστυνομία να τους ασκεί πιέσεις.

Πρόσφατα, ο νόμος για όσους οδηγούν μεθυσμένοι έγινε πιο σκληρός στη Ρωσία: οι οδηγοί που προκαλούν θανατηφόρα δυστυχήματα, ενώ έχουν πιει αλκοόλ μπορεί να τιμωρηθούν τουλάχιστον με φυλάκιση δύο ετών.

Περίπου 20.000 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...