325
Ο «Starman» οδηγός του Tesla Roadster, έχει αφήσει πίσω του τη Σελήνη | Instagram/ElonMusk

Η τελευταία φωτογραφία του «Starman» – στη ζώνη των αστεροειδών το Tesla του Ελον Μασκ

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 09:58
Ο «Starman» οδηγός του Tesla Roadster, έχει αφήσει πίσω του τη Σελήνη
|Instagram/ElonMusk

Η τελευταία φωτογραφία του «Starman» – στη ζώνη των αστεροειδών το Tesla του Ελον Μασκ

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 09:58

O Ελον Μασκ έδωσε στη δημοσιότητα την τελευταία φωτογραφία του «Starman», οδηγού του αυτοκίνητου Tesla Roadster, το οποίο από το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδος στη Γη) ταξιδεύει στο Διάστημα. Το όχημα έχει αφήσει πίσω του τη Σελήνη και συνεχίζει το ταξίδι του. Ο πρωτοπόρος μεγιστάνας ο οποίος είδε το εγχείρημά του, την εκτόξευση του πυραύλου Falcon Heavy, να στέφεται με επιτυχία, είπε ότι το αξίας 100.000 δολαρίων θα προσπεράσει τον Αρη και θα κινηθεί προς τη ζώνη αστεροειδών μεταξύ του Κόκκινου Πλανήτη και του Δία.

Η πιθανότητα μιας καταστροφικής σύγκρουσης στη ζώνη των αστεροειδών δεν είναι αμελητέα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, μέχρι να φθάσει εκεί μετά από ένα πολύμηνο ταξίδι στο Διάστημα μπορεί η κοσμική ακτινοβολία που στο μεταξύ θα βομβαρδίζει το διαστημικό αυτοκίνητο και τον «οδηγό» του, να έχει προκαλέσει τη σταδιακή αποσύνθεσή τους.

Ο Μασκ έκανε γνωστό, με μήνυμά του στο Twitter, ότι ο ισχυρότερος πύραυλος αυτή τη στιγμή στον κόσμο, ο Falcon Heavy της Space X, ο οποίος εκτοξεύθηκε με επιτυχία από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), «ξεπέρασε την τροχιά του Αρη και συνεχίζει με στόχο τη ζώνη των αστεροειδών».

Μερικοί παρερμήνευσαν τη δήλωση αυτή, νομίζοντας ότι ο πύραυλος ήδη έφθασε πέρα από τον Κόκκινο Πλανήτη, κάτι για το οποίο θα χρειάζονταν αρκετοί μήνες. Αυτό που ο Μασκ στην πραγματικότητα είπε, είναι ότι ο πύραυλος βγήκε από την ελλειπτική τροχιά που θα τον έφερνε κοντά στον Αρη και εισήλθε σε μια νέα τροχιά γύρω από τον Ηλιο, η οποία θα τον πάει ακόμη πιο πέρα, στη ζώνη των αστεροειδών. Στο απώτερο σημείο της τροχιάς του, ο πύραυλος θα φθάσει σε απόσταση σχεδόν 390 εκατ. χιλιομέτρων από τον Ηλιο, περίπου 2,6 φορές την απόσταση Γης-Ήλιου.

Στην ηλιοκεντρική αυτή τροχιά το διαστημικό σκάφος μπορεί, όπως είπε ο Μασκ, να παραμείνει ακόμη και για ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Και -για όσο αντέξει- το ραδιόφωνο του ραδιοφώνου θα παίζει συνεχώς την επιτυχία «Space Oddity» του Ντέιβιντ Μπόουι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...