1100
Ο Ταραντίνο με την Ούμα Θέρμαν στις Κάννες το 2014. Παραμένουν φίλοι παρά το επεισόδιο στα γυρίσματα του «Kill Bill 2» | Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Ο Ταραντίνο απαντά στην Ούμα Θέρμαν: «Μετανιώνω όσο τίποτε άλλο στη ζωή μου»

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2018, 15:42
Ο Ταραντίνο με την Ούμα Θέρμαν στις Κάννες το 2014. Παραμένουν φίλοι παρά το επεισόδιο στα γυρίσματα του «Kill Bill 2»
|Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Ο Ταραντίνο απαντά στην Ούμα Θέρμαν: «Μετανιώνω όσο τίποτε άλλο στη ζωή μου»

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2018, 15:42

Εκείνος την έκανε σταρ· δύσκολο να φανταστείς την Ούμα Θέρμαν έξω από τα φιλμ του Ταραντίνο, μολονότι την είχαν ανακαλύψει νωρίτερα ο Τέρι Γκίλιαμ και ο Στίβεν Φρίαρς. Αλλά και για τον Ταραντίνο εκείνη ήταν η μούσα του· θα υπήρχε άραγε το «Pulp Fiction» χωρίς τον ρόλο της Μία Γουάλας, για να μην πούμε για τα δύο «Kill Bill»; Και η πρόσφατη δημόσια καταγγελία, μέσω των New York Times, ότι όχι μόνο ήταν θύμα του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, παραγωγού των συγκεκριμένων επιτυχιών, αλλά και των σαδιστικών συμπεριφορών του Ταραντίνο στα γυρίσματα, επισκίασε την κοινή και υπέρλαμπρη έως τώρα πορεία αυτού του διδύμου.

Η Θέρμαν κατήγγειλε τον Ταραντίνο για τον τρόπο που την αντιμετώπιζε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Kill Bill: Vol. 2» (2004), κάνοντας λόγο για μια βίαιη συμπεριφορά, στα όρια του σαδισμού. Η ηθοποιός δεν ήθελε να οδηγήσει η ίδια το μπλε της αυτοκίνητο στη γνωστή σκηνή όπου ξανασυναντάται με τον Μπιλ, καθώς ένας υπάλληλος της ομάδας παραγωγής την είχε προειδοποιήσει ότι το όχημα ήταν σε κακή κατάσταση και ότι η ίδια κινδύνευε να τραυματιστεί.

Αρνούμενος να ζητήσει κασκαντέρ, ο σκηνοθέτης υποχρέωσε την Θέρμαν να οδηγήσει το αυτοκίνητο και να αναπτύξει για τις ανάγκες του γυρίσματος μεγάλη ταχύτητα. Η πρωταγωνίστρια είχε ένα σοβαρό ατύχημα, νόμιζε ότι δεν θα μπορεί να ξανανιώσει τα πόδια της. Εως σήμερα αισθάνεται ακόμη πόνους στον αυχένα και τα γόνατα. «Καβγαδίσαμε άσχημα, τον κατηγόρησα ότι προσπάθησε να με σκοτώσει».

Το βράδυ της Δευτέρας η Θέρμαν ανήρτησε στο Instagram το πλάνο από το επεισοδιακό γύρισμα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο Ταραντίνο είχε μετανιώσει και της είχε παραδώσει το οπτικό υλικό για να το χρησιμοποιήσει όπως η ίδια θέλει.

Η 47χρονη σήμερα ηθοποιός δήλωσε ότι είναι υπερήφανη για τη στάση του σκηνοθέτη, που δίνοντάς της το βίντεο ήξερε ότι μπορεί αυτό να του προκαλέσει κακό, καθώς όπως υποστηρίζει πρόκειται για ντοκουμέντο εγκληματικής αμέλειας.

i post this clip to memorialize it’s full exposure in the nyt by Maureen Dowd. the circumstances of this event were negligent to the point of criminality. i do not believe though with malicious intent. Quentin Tarantino, was deeply regretful and remains remorseful about this sorry event, and gave me the footage years later so i could expose it and let it see the light of day, regardless of it most likely being an event for which justice will never be possible. he also did so with full knowledge it could cause him personal harm, and i am proud of him for doing the right thing and for his courage. THE COVER UP after the fact is UNFORGIVABLE. for this i hold Lawrence Bender, E. Bennett Walsh, and the notorious Harvey Weinstein solely responsible. they lied, destroyed evidence, and continue to lie about the permanent harm they caused and then chose to suppress. the cover up did have malicious intent, and shame on these three for all eternity. CAA never sent anyone to Mexico. i hope they look after other clients more respectfully if they in fact want to do the job for which they take money with any decency.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Uma Thurman (@ithurman) στις

Σε συνέντευξή του στο Deadline, ο Ταραντίνο δήλωσε πως γνώριζε ότι θα δημοσιοποιηθεί η ιστορία των NY Times και πως επικοινώνησε μαζί του σχετικά και η Θέρμαν και ο αρθρογράφος. «Hξερα πως θα βγει το κομμάτι. Το συζητήσαμε με την Ούμα, για αρκετό καιρό, ώστε να αποφασίσουμε πώς θα το κάνουμε. Ήθελε να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς συνέβη με το ατύχημα, μετά από όλα αυτά τα χρόνια», είπε ο Ταραντίνο.

Αναφερόμενος στην ημέρα της συγκεκριμένης σκηνής, ο Ταραντίνο είπε πως «κανείς μας ποτέ δεν το θεώρησε επικίνδυνη σκηνή. Ήταν απλώς οδήγηση». Ωστόσο η Θέρμαν, είπε πως είχε εκφράσει τις ανησυχίες της στον ίδιο σχετικά με την οδήγηση του οχήματος σε έναν δρόμο με άμμο. «Είμαι σίγουρος πως δεν είχα θυμό ούτε ήμουν έξω φρενών. Δεν μπούκαρα στο τρέιλερ της Ούμα, φωνάζοντάς της να μπει στο αυτοκίνητο», είπε ο Ταραντίνο.

MV5BMTMyNjUyMzIyOV5BMl5BanBnXkFtZTcwNzQ5OTEyNw@@._V1_SX1520_CR0,0,1520,999_AL_
H Ούμα Θέρμαν στο αυτοκίνητο

Παραδέχθηκε όμως το ατύχημα είναι κάτι που μετανιώνει περισσότερο από όλα στη ζωή του.

«Πήγα χαρούμενος και της είπα πως μπορεί να το κάνει, πως είναι μια ευθεία και δεν θα έχει πρόβλημα και μου είπε εντάξει. Επειδή με πίστεψε και με εμπιστεύθηκε. Της είπα πως θα ήταν ασφαλής. Και δεν ήταν. Έκανα λάθος. Δεν την ανάγκασα να μπει μέσα στο αυτοκίνητο. Μπήκε μόνη της επειδή ακριβώς με εμπιστεύθηκε. Μετά κάναμε τη σκηνή και τράκαρε. Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι έγινε. Όταν η Ούμα πήγε στο νοσοκομείο, άρχισα να βασανίζομαι για ό,τι συνέβη. Ήταν θλιβερό. Εκτός από κάτι για το οποίο μετανιώνω περισσότερο στη καριέρα μου, είναι και κάτι που μετανιώνω πιο πολύ από όλα στη ζωή μου», εξήγησε ο 54χρονος σκηνοθέτης.

Το ατύχημα επηρέασε πολύ την σχέση τους, αν και παρέμειναν φίλοι. «Μας επηρέασε για τα επόμενα δύο χρόνια. Δεν ήταν πως δεν μιλούσαμε. Απλώς χάθηκε η εμπιστοσύνη. Βέβαια δεν απομακρυνθήκαμε», εξήγησε ο Ταραντίνο. Χρειάστηκαν κάποια χρόνια για να επανέλθει η σχέση τους στο σημείο που ήταν πριν. Επίσης πρόσθεσε πως αν όντως είχαν ψυχρανθεί όπως μετέδωσαν αρκετά μέσα ενημέρωσης, δεν θα την είχε βοηθήσει με το άρθρο των NY Times.

Σχετικά με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν με τον οποίο υπήρξαν συνεργάτες ευχήθηκε να είχε αναλάβει νωρίτερα την ευθύνη μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου. Ο Ταραντίνο είχε μάθει ότι ο παραγωγός είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά την τότε σύντροφό του, Μίρα Σορβίνο, στη δεκαετία του 1990. Επειτα του είπε κάτι αντίστοιχο η Θέρμαν. «Ενώ ετοιμαζόμασταν να κάνουμε το “Kill Bill”, η Ούμα μού είπε πως ο Γουάινστιν της έκανε το ίδιο με την Σορβίνο. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα πως υπήρχε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στις επιθέσεις του Γουάινστιν. Οπότε τον ανάγκασα να ζητήσει συγγνώμη στην Ούμα». Μάλιστα λέει ότι έδωσε στον Γουάινστιν τελεσίγραφο πως αν δεν απολογηθεί στην Θέρμαν, δεν θα προχωρήσει με την ταινία. Βέβαια, διευκρινίζει πως δεν ήταν παρών στην απολογία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...