215
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μετά την απελευθέρωσή του | Intimenews/Image photo services

Θρίλερ με τη δωρεά 1 εκατ. ευρώ στην Αστυνομία από την οικογένεια Λεμπιδάκη

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2018, 12:14
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μετά την απελευθέρωσή του
|Intimenews/Image photo services

Θρίλερ με τη δωρεά 1 εκατ. ευρώ στην Αστυνομία από την οικογένεια Λεμπιδάκη

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2018, 12:14

Ενα ρεπορτάζ κρητικού ΜΜΕ περί απροθυμίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κάνει δεκτή τη δωρεά ύψους 1 εκατ. ευρώ που έκανε στην Αστυνομία η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την απελευθέρωση του 53χρονου επιχειρηματία πέρυσι τον Οκτώβριο, προκάλεσε αναστάτωση.

Δημοσίευμα του Cretalive ανέφερε ότι η πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας είπε «όχι», επειδή επιθυμία της οικογένειας ήταν να διατεθούν τα χρήματα αποκλειστικά για τις ανάγκες των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης.

Αυτός ο όρος εμφανιζόταν ως αιτία της απόρριψης καθώς το υπουργείο είχε την επιδίωξη να διαχειριστεί το κονδύλι του 1.000.000 ευρώ όπως εκείνο επιθυμούσε. Ετσι προτίμησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Cretalive, να αφήσει στα αζήτητα την προσφορά.

Αμέσως μετά την αναίμακτη απελευθέρωση του 53χρονου μετά από πολύμηνη ομηρεία, η οικογένεια του επιχειρηματία ήλθε σε επαφή με την ηγεσία της ΕΛΑΣ και δήλωσε ευθέως την επιθυμία της να καταθέσει σε κωδικό της Αστυνομίας το συγκεκριμένο ποσό.

Με αυτό θα αγοράζονταν περιπολικά και γενικότερα εξοπλισμός για τις υπηρεσίες της Κρήτης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικές Αρχές στην Κρήτη εξέφρασαν έντονη δυσφορία για την απόφαση του υπουργείου.

Αυτή η αποκάλυψη για την καθυστέρηση αποδοχής της δωρεάς προκάλεσε την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. που διεμήνυσε στο Cretalive ότι δεν υπάρχει πολιτικό θέμα με τη δωρεά, αλλά ότι αναζητούνται τρόποι ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και τα εμπόδια που υπάρχουν από το δημόσιο λογιστικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...