398
Νίκος Φίλης και Δημήτρης Καμμένος, δυο ξένοι στην ίδια κυβερνητική πλειοψηφία | SOOC

Φίλης ξανά κατά Καμμένου: «Συναγελαζόταν με τους βασανιστές της χούντας»

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2018, 12:24
Νίκος Φίλης και Δημήτρης Καμμένος, δυο ξένοι στην ίδια κυβερνητική πλειοψηφία
|SOOC

Φίλης ξανά κατά Καμμένου: «Συναγελαζόταν με τους βασανιστές της χούντας»

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2018, 12:24

Μπορούν να συνυπάρξουν πλέον στην κυβέρνηση ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Τόσο καιρό έχουν συνυπάρξει μια χαρά, συντηρώντας εντέχνως έναν ιδεολογικό δυισμό που θα μπορούσε να είναι χρήσιμος και στις δύο πλευρές στις εκλογές. Ομως πλέον οι δημόσιες αντιπαραθέσεις έχουν πάρει διαστάσεις τοξικότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και η προσωπική κόντρα Νίκου Φίλη και Δ. Καμμένου μετρά ήδη έναν χρόνο –από τότε που ο πρώην υπουργός Παιδείας είχε μιλήσει για σύμπλευση με το «βρώμικο» ΠΑΣΟΚ και είχε προκαλέσει την αντίδραση του βουλευτή των ΑΝΕΛ– είναι η πρώτη φορά που από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται στον αντιπρόεδρο της Βουλής ως έναν άνθρωπο με συμπάθειες στην Επταετία.

Την Τετάρτη στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν στην αντεπίθεση ασκώντας έντονη κριτική στον βουλευτή των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρο της Βουλής με αφορμή όσα εκείνος δήλωσε κατά του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, τον οποίο χαρακτήρισε «πολιτικό χαφιέ» και «δοσίλογο» (ο κ. Παπαδημούλης είχε «καρφώσει» τους βουλευτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης).

Ο κ. Φίλης καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον του Δ. Καμμένου επαναλαμβάνοντας ότι έχει ροπή προς την ακροδεξιά: «Ο κ. Δημήτρης Καμμένος, και αυτό δεν αφορά όλο το κόμμα των ΑΝΕΛ, έχει μία ροπή προς την ακροδεξιά, για να το πω ευγενικά . Δεν τον έχω ψηφίσει για το Προεδρείο της Βουλής εγώ. Δείτε τι έχει πει κατά καιρούς, με τους βασανιστές της χούντας συναγελαζόταν, αντισημίτης είναι… », δήλωσε χαρακτηριστικά στον ANT1 ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Οντως τον περασμένο Ιούλιο όταν τοποθετήθηκε ο Δ. Καμμένος ως αντιπρόεδρος της Βουλής, ο κ. Φίλης και άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον είχαν ψηφίσει.

Με ανάρτησή της στο Facebook η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου έσπευσε από την πλευρά της να υπερασπιστεί τον κ. Παπαδημούλη, αναφερόμενη στις επιθέσεις που, όπως σημειώνει, δέχεται τις τελευταίες μέρες και κάνει λόγο για «χυδαία σπέκουλα» και «λάσπη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του», που «θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της».

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της η κυρία Σβίγκου αναφέρει:

«Τις τελευταίες μέρες γίνεται χυδαία σπέκουλα και εξαπολύονται υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον του Δημήτρη Παπαδημούλη με αφορμή ενημερωτικό κείμενο του Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που στάλθηκε σε ευρωβουλευτές.

Όποιος έχει στοιχειώδη εμπειρία γνωρίζει ότι τα κόμματα και οι ευρωβουλευτές πάντα έστελναν τέτοια κείμενα.

Εμείς πάλι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η λάσπη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του δεν πρόκειται να σταματήσει. Θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα και θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...