551
Ο Αλεκ Μπάλντουιν με τον Γούντι Αλέν στα γυρίσματα του φιλμ «Στη Ρώμη με αγάπη» το 2012 | Medusa Film

Ο Μπάλντουιν στο πλευρό τον Γούντι Αλεν: «Ψέματα λέει η Ντίλαν Φάροου»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2018, 15:42
Ο Αλεκ Μπάλντουιν με τον Γούντι Αλέν στα γυρίσματα του φιλμ «Στη Ρώμη με αγάπη» το 2012
|Medusa Film

Ο Μπάλντουιν στο πλευρό τον Γούντι Αλεν: «Ψέματα λέει η Ντίλαν Φάροου»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2018, 15:42

Την ώρα που όλο και περισσότεροι ηθοποιοί -όχι μόνο γυναίκες- παίρνουν τις αποστάσεις τους από τον Γούντι Αλεν λόγω των κατηγοριών της Ντίλαν Φάροου για σεξουαλική παρενόχληση, ο Αλεκ Μπάλντουιν επιμένει να τον στηρίζει δημόσια.

Η Ντίλαν Φάροου, σήμερα 32 ετών, έχει πει ότι όταν ήταν παιδί είχε παρενοχληθεί από τον Αλεν όταν ο τελευταίος είχε δεσμό με τη μητέρα της, ηθοποιό Μία Φάροου. Ο Αλεν έχει αρνηθεί επανειλημμένως ότι κάτι τέτοιο συνέβη και αποδίδει τις καταγγελίες της Ντίλαν Φάροου σε πλύση εγκεφάλου που της έκανε η μητέρα της, πικραμένη από το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης την παράτησε για χάρη μιας άλλης υιοθετημένης κόρης της, της Σουν-Γι Πρεβίν.

Ο Μπάλντουιν, με τον οποίο ο Αλεν έχει συνεργαστεί στο φιλμ «Στη Ρώμη με αγάπη» επανήλθε στο πλευρό του σκηνοθέτη.

epa04942800 US actor and activist, Alec Baldwin speaks at a UN Development Programme (UNDP) press conference to announce the winners of the 2015 Equator Prize, at the UN headquarters in New York, USA, 21 September 2015. The Equator Prize is awarded to 20 outstanding local and indigenous community initiatives. EPA/ANDREW GOMBERT
Ο Αλεκ Μπόλντουιν σε εμφάνισή του το 2015 (EPA/ANDREW GOMBERT)

Με μια σειρά από tweet μιλούσε προ ημερών για «άδικες και θλιβερές κατηγορίες» εναντίον του 82χρονου Αλεν. Αναρωτιόταν δε αν «είναι πιθανό να υποστηρίζεις τα θύματα της παιδοφιλίας και των σεξουαλικών επιθέσεων και να πιστεύεις ότι ο Γούντι Αλεν είναι αθώος». Ο Μπάλντουιν απαντά ο ίδιος ότι «νομίζω ναι».

Την Κυριακή επέστρεψε στο θέμα, συγκρίνοντας την Ντίλαν Φάροου με μια ηρωίδα του θρυλικού βιβλίου της Χάρπερ Λι «Οταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», η οποία είπε ψέματα ότι τη βίασε ένας Αφροαμερικανός.

Γράφει: «Ενα από τα πιο αποτελεσματικά πράγματα που έχει η Ντίλαν Φάροου στο οπλοστάσιό της είναι η “η επιμονή των συναισθημάτων”. Όπως η Μεϊέλα στο βιβλίο, τα δάκρυα και οι εκκλήσεις της έχουν σκοπό να σου προκαλέσουν αρκετή ντροπή για να πιστέψεις την ιστορία της.

» Εγώ όμως χρειάζομαι κάτι περισσότερο από αυτό για να καταστρέψω κάποιον, άσχετα από τη φήμη τους. Χρειάζομαι περισσότερα.

» Το να λες ότι η Ντίλαν Φάροου λέει την αλήθεια είναι σαν να λες ότι ο Μόουζες Φάροου λέει ψέματα. Ποιο παιδί της Μία πήρε το γονίδιο της ειλικρίνειας και ποιο όχι;», προσθέτει.

Η αναφορά γίνεται σε ένα άλλο από τα παιδιά που υιοθέτησαν ο σκηνοθέτης με την επί πολλά έτη σύντροφό του Μία Φάρρου. Ο Μόουζες πήρε ανοιχτά το μέρος του πατέρα του λέγοντας περίπου ότι η Μία πίεσε την Ντίλαν να κατασκευάσει την ιστορία της παρενόχλησης.

Κατέληξε γράφοντας ότι «αν η υπεράσπισή μου του Γούντι Αλεν σαν ενοχλεί, είναι πολύ απλό: Σταματήστε να με ακολουθείτε στο Twitter, καταδικάστε και προχωρήστε πιο πέρα».

To Vulture υπενθυμίζει πάντως μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια από το βιβλίο που επικαλείται ο ηθοποιός.

Η Μεϊέλα ισχυρίστηκε ότι την βίασε ο Τομ ενώ στην πραγματικότητα αυτός την είχε απορρίψει. Από την οργή της έστησε την ιστορία του βιασμού που κατέπεσε στο δικαστήριο. Λίγο αργότερα, όταν πέθανε η μητέρα της, ο καταπιεστικός αλκοολικός πατέρας της την εξανάγκασε σε αιμομικτική σχέση μαζί του.

Οπότε το παράδειγμα είναι μάλλον ατυχές.

Απαντώντας στον ηθοποιό μέσω του Hollywood Reporter η Ντίλαν Φάροου ρωτά γιατί ο Μπάλντουιν επιλέγει να αγνοήσει τη Δικαιοσύνη που έλεγξε όλα τα στοιχεία για την υπόθεση του Αλεν.

Αναφέρεται ακόμη στο λογοτεχνικό παράδειγμα που επικαλέστηκε ο ηθοποιός λέγοντας ότι, τελικά, «δείχνει ότι ο Μπαλντουιν δεν το “έχει” με τις λεπτομέρειες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...