238
|

Κυρίτσης: Δεν δίνουν καλή εικόνα της Ελλάδας 100 άνθρωποι ντυμένοι Αρχαίοι Eλληνες

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2018, 10:18

Κυρίτσης: Δεν δίνουν καλή εικόνα της Ελλάδας 100 άνθρωποι ντυμένοι Αρχαίοι Eλληνες

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2018, 10:18

Ως θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης τις δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, προσθέτοντας πως οι κινήσεις με το ξήλωμα αγαλμάτων «είναι μια διαδικασία ζύμωσης της κοινωνίας μιας χώρας».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» o κ. Κυρίτσης, είπε πως«ξέρω ότι η διαπραγμάτευση γίνεται πάνω στην εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε το 2007», προσθέτοντας ότι «δεν είναι εύκολες υποθέσεις να προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι 130 χώρες θα τους ξεαναγνωρίσουν και θα αλλάξουν όνομα», πιστώνοντας παράλληλα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά την θετική εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

Οσον αφορά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ο κ. Κυρίτσης αρχικά παρατήρησε ότι «όταν ο λαϊκός παράγων έρχεται στο προσκήνιο οφείλουμε να τον αφουγκραζόμαστε» προσθέτοντας πως «η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια, είναι πάντως μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν υπάρχει». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως «τέτοιου είδους αντιδράσεις που βγάζουν έναν εθνικό παλμό που έχει ένα στοιχείο γραφικό δεν δίνει καλή εικόνα της Ελλάδας με 100 ανθρώπους να είναι ντυμένοι αρχαίοι Ελληνες και με φουστανέλες».

Oσον αφορά τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο κ. Κυρίτσης εκτίμησε ότι δεν θα μπλοκάρουν τη λήψη μιας κυβερνητικής απόφασης προσθέτοντας ότι «άπαξ και φτάσει το θέμα στη Βουλή η κυβέρνηση βάζει το θέμα στις πολιτικές δυνάμεις».

«Θα προτιμούσα, πάντως, να είχαμε πιο παραπλήσιες θέσεις. Αλλά έτσι είναι η ζωή, με αυτές τις αντιλήψεις και προκαταλήψεις των μεν και των δε προχωράς» κατέληξε ο κ. Κυρίτσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...