271
Το Μεγάλο Κανάλι, ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Βενετίας | REUTERS/Manuel Silvestri

Λογαριασμό €1.100 για τέσσερις μπριζόλες πλήρωσαν ιάπωνες τουρίστες στη Βενετία!

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2018, 09:20
Το Μεγάλο Κανάλι, ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Βενετίας
|REUTERS/Manuel Silvestri

Λογαριασμό €1.100 για τέσσερις μπριζόλες πλήρωσαν ιάπωνες τουρίστες στη Βενετία!

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2018, 09:20

Τα εστιατόρια σε τουριστικές πόλεις σαν την Βενετία μπορεί να είναι ακριβά, αλλά υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα σε έναν υψηλό λογαριασμό και σε έναν υπέρογκο λογαριασμό για τέσσερις μερίδες.

Οι αρχές στην πόλη, ο δήμος και η αστυνομία, παρενέβησαν μετά τη καταγγελία τεσσάρων ιαπώνων τουριστών που κλήθηκαν να πληρώσουν 1.100 ευρώ για τέσσερις μπριζόλες και ένα πιάτο με ψαρικά τα οποία συνόδευσαν απλώς με νερό.

Το «αλμυρό» αυτό εστιατόριο ήταν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Είναι όμως μυστήριο γιατί οι τέσσερις τουρίστες αποφάσισαν να πληρώσουν τον λογαριασμό και να καταγγείλουν το περιστατικό μόνο αφού επέστρεψαν στη Μπολόνια όπου διέμεναν.

Ακόμη περισσότερο περιπλέκουν τα πράγματα όσα είπε ο εκπρόσωπος του εστιατορίου, το οποίο ανήκει σε Κινέζους και διευθύνεται από Αιγύπτιο, ότι δεν θυμάται να συνέβη κάποιο επεισόδιο με ιάπωνες τουρίστες.

Εν τω μεταξύ, άλλοι τρεις τουρίστριες από την Ιαπωνία κατήγγειλαν ότι πλήρωσαν 350 ευρώ για τρία πιάτα ζυμαρικών με θαλασσινά σε εστιατόριο επίσης κοντά στην πλατεία.

Από ό,τι φαίνεται οι υπερβολικές χρεώσεις δεν είναι ασυνήθιστες γύρω από την πολυσύχναστη, τουριστική πλατεία. Τον περασμένο Νοέμβριο τριμελής οικογένεια από τη Βρετανία πλήρωσε 526 ευρώ για ψαρικά σε μια τρατορία στην ίδια περιοχή.

O  δήμαρχος της πόλης Λουίτζι Μπρουνάρο επισήμανε ότι η πόλη του θα κάνει ότι μπορεί για το «ντροπιαστικό επεισόδιο» της υπέρογκης χρέωσης όπως το χαρακτήρισε.

Ομάδα κατοίκων ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι ετοιμάζει ενόψει του καρναβαλιού οδηγό επιβίωσης για τουρίστες προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

Υποστηρίζει ότι όλα οφείλονται στο γεγονός ότι μόνο το 1% των ιδιοκτητών των εστιατορίων γύρω από την πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι ντόπιοι.

Κάθε χρόνο στη Βενετία φτάνουν 30 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός πολλαπλάσιος του μόνιμου πληθυσμού που έχει αρχίσει να δυσανασχετεί με την πίεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...