276
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τον Γιάννη Σγουρό για τις περικοπές στα επιδόματα τριτέκνων - πολυτέκνων | ΙΝΤΙΜΕnews

Σγουρός: Αντισυνταγματικές οι περικοπές των πολυτεκνικών επιδομάτων

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 11:10
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τον Γιάννη Σγουρό για τις περικοπές στα επιδόματα τριτέκνων - πολυτέκνων
|ΙΝΤΙΜΕnews

Σγουρός: Αντισυνταγματικές οι περικοπές των πολυτεκνικών επιδομάτων

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 11:10

Πληθαίνει τις παρεμβάσεις του σε θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών ο Γιάννης Σγουρός και λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Σε νέα ανακοίνωσή του ο κ. Σγουρός χαρακτηρίζει  αντισυνταγματικές και κοινωνικά ανάλγητες τις περικοπές στα επιδόματα των τριτέκνων και των πολυτέκνων, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση έλλειψη σεβασμού στον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι εν λόγω οικογενειάρχες και ζητεί την παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως εξηγεί, με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που πέρασε την περασμένη Δευτέρα η κυβέρνηση στη Βουλή, αντί ειδικής φροντίδας που θα έπρεπε να απολαμβάνουν οι πολύτεκνοι σύμφωνα με το άρθρο 21 του Συντάγματος, παραβιάζεται ακόμη και η αρχή της ισότητας, αφού ενώ στις κατηγορίες γονέων με ένα και δύο παιδιά οι παροχές αυξάνονται – και ορθώς- σε αυτούς τα αντίστοιχα ποσά μειώνονται.

«Παρά το γεγονός ότι η χώρα δημογραφικά κυριολεκτικά καταρρέει με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον παρατηρούμε ότι τα τελευταία μνημονιακά χρόνια της κρίσης τρίτεκνοι και πολύτεκνοι έχουν υποστεί βάναυση μεταχείριση, καθώς πέραν όλων των άλλων σκληρών μνημονιακών μέτρων, έχουν πέσει θύματα διαρκών περικοπών και καταργήσεων προστατευτικών νόμων και διατάξεων. Τελευταίο κρούσμα τέτοιου είδους ανάλγητης και παράλογης πολιτικής αποτελεί το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή που φανερώνει πλήρη αδιαφορία απέναντι στον καθημερινό αγώνα όλων αυτών των οικογενειών», ανέφερε σε δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Σγουρός και κάλεσε την κυβέρνηση «να μην θεωρεί τη σιωπηρή αγανάκτηση του κόσμου ως ανοχή».

«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίζει τις οικογένειες αυτές με τον προσήκοντα σεβασμό και να ασκεί πολιτική με κριτήριο τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές», καταλήγει στη δήλωσή του ο Γιάννης Σγουρός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...