638
Ο Μάνος Παπαγιάννης (δεύτερος από δεξιά) με τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης. Δεξιά η Σοφία Παυλίδου |

Το θέατρο «Χυτήριο» απέλυσε τον ηθοποιό Μάνο Παπαγιάννη

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2018, 14:27
Ο Μάνος Παπαγιάννης (δεύτερος από δεξιά) με τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης. Δεξιά η Σοφία Παυλίδου
|

Το θέατρο «Χυτήριο» απέλυσε τον ηθοποιό Μάνο Παπαγιάννη

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2018, 14:27

Το τελευταίο επεισόδιο στο γνωστό πλέον σίριαλ της παράστασης «Πετάει, πετάει» στο θέατρο «Χυτήριο» παίχτηκε με την αποπομπή του ηθοποιού Μάνου Παπαγιάννη, ύστερα από τον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό της συναδέλφου του Σοφίας Παυλίδου.

Σε ανακοίνωσή του το θέατρο «Χυτήριο» αποδοκιμάζει τα όσα έγιναν και δηλώνει ότι «ότι καμία ανοχή, ούτε ασυλία μπορεί να επιδείξει, έναντι οιουδήποτε, για απαράδεκτες συμπεριφορές, που θίγουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στο Θέατρο και παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας του και πλήττουν βαθύτατα το καλλιτεχνικό του έργο».

Το επεισόδιο είχε συμβεί την περασμένη εβδομάδα. Αφορμή ήταν μια ατάκα και μια κίνηση που δεν είχε κάνει επί σκηνής η Παυλίδου με συνέπεια να προκαλέσει την αντίδραση, μετά το τέλος της παράστασης, του Παπαγιάννη που της ζήτησε τον λόγο. Σύμφωνα με την ηθοποιό όμως, ο Παπαγιάννης δεν έμεινε μόνο στις ύβρεις αλλά την χτύπησε – και για αυτό του έκανε μήνυση.

Από την πλευρά του ο ηθοποιός υποστήριξε όλες αυτές τις ημέρες ότι ουδέποτε επιτέθηκε βίαια κατά της συναδέλφου του και ότι απλώς παραβίασε τον χώρο της. Σε συνέντευξή του περιέγραψε έναν καβγά με εκατέρωθεν ύβρεις αλλά χωρίς βίαιη συμπεριφορά.

«Ανοιξα έντονα την πόρτα, το παραδέχομαι. Παραβίασα τον χώρο της. Δεκτόν. Άνοιξα έντονα την πόρτα. Το δέχομαι, λάθος μου», είπε την Τετάρτη σε συνέντευξή του. Αλλά αυτή του η εξήγηση δεν αρκούσε για να μην απομακρυνθεί. Αλλωστε η Σοφία Παυλίδου είχε άλλη ιστορία να διηγηθεί. Η ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι ο Παπαγιάννης κλότσησε την πόρτα και μπήκε μέσα αρπάζοντάς την από τον λαιμό. Επειτα την πέταξε βίαια προς τα πίσω όπου υπήρχε μια καρέκλα ξύλινη και ο νεροχύτης του καμαρινιού, με αποτέλεσμα να χτυπήσει πολύ στη πλάτη και στη σπονδυλική της στήλη και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του θεάτρου «Χυτήριο» που δημοσιοποιήθηκε από την πληρεξούσια δικηγόρο Ελλη Γ. Ρούσσου:

«Σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία και τον πολιτισμό, το θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ προσπαθεί με αίσθημα ευθύνης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παραμείνει αντάξιο των προσδοκιών όλων των συντελεστών της παράστασης, του κοινού και του καλλιτεχνικού κόσμου. Η διοίκηση του Θεάτρου θεωρεί υποχρέωσή της να δηλώσει, ότι καμία ανοχή, ούτε ασυλία μπορεί να επιδείξει, έναντι οιουδήποτε, για απαράδεκτες συμπεριφορές, που θίγουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στο Θέατρο και παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας του και πλήττουν βαθύτατα το καλλιτεχνικό του έργο.

Η διοίκηση του Θεάτρου εκφράζει τη βαθιά απογοήτευση και αποδοκιμασία για τη βίαιη συμπεριφορά του κ. Μάνου Παπαγιάννη απέναντι στη συνάδελφό του ηθοποιό κ. Σοφία Παυλίδου, μετά το τέλος της παράστασης, στον προσωπικό της χώρο, στο καμαρίνι που χρησιμοποιεί στο θέατρο, την παραβίαση του οποίου, παραδέχθηκε ο ίδιος ο ηθοποιός δημόσια.

Επειδή όμως ως γεγονός εντάσσεται στις ιδιωτικές διαφορές, που απαιτείται έγκληση για τη δίωξη του δράστη και δεδομένου ότι έχει ασκηθεί έγκληση από την κ. Σοφία Παυλίδου, οφείλει η διοίκηση του Θεάτρου να απέχει από το δημόσιο διάλογο για το γεγονός αυτό, εφόσον ευρίσκεται πλέον στη σφαίρα του αποκλειστικού ελέγχου της δικαιοσύνης.

Λαμβάνοντας υπόψη την καταγεγραμμένη αδυναμία της κ. Σοφίας Παυλίδου να συνεχίσει στη σκηνή του θεάτρου τη συνεργασία της με τον κ.Παπαγιάννη, την υποχρέωση διαφύλαξης της ομαλής λειτουργίας του Θεάτρου και της προστασίας του συμφέροντος του Θεάτρου, των δημιουργών και όλων των υπολοίπων ηθοποιών της παράστασης, η διοίκηση του Θεάτρου αποφάσισε να συνεχιστούν οι παραστάσεις με την αντικατάσταση του ηθοποιού κ. Μάνου Παπαγιάννη από άλλο ηθοποιό.

» Η απόφαση αυτή πιστεύουμε ότι είναι η ενδεδειγμένη για την παρούσα κατάσταση, χωρίς να αποδίδονται εκ μέρους της διοίκησης “τιμωρητικές” συνέπειες στο πρόσωπο του κ. Παπαγιάννη, ρόλο που αποκλειστικά και μόνο φέρει η Δικαιοσύνη. Υπαγορεύτηκε από λόγους προστασίας και διαφύλαξης υπέρτερου συμφέροντος, όπως της υποχρέωσης σεβασμού του στοιχειώδους πλαισίου των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων όλων των απασχολουμένων στο θέατρο, της διατήρησης των αμοιβαία καλών και δίκαιων σχέσεων μεταξύ όλων, της διαφύλαξης κλίματος ειρήνης και ασφάλειας στο χώρο του Θεάτρου και της προστασία του κύρους του Θεάτρου, ώστε το Θέατρο, ηθοποιοί και δημιουργοί της παράστασης να συνεχίσουν απρόσκοπτα το παραγωγικό πολιτιστικό τους έργο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...