233
Ο επικεφαλής του ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης | Nikos Libertas / SOOC

Θεοδωράκης: Ο Τσακαλώτος που κυβερνάει με τον Καμμένο κρίνει τις συνεργασίες Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 16:31
Ο επικεφαλής του ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης
| Nikos Libertas / SOOC

Θεοδωράκης: Ο Τσακαλώτος που κυβερνάει με τον Καμμένο κρίνει τις συνεργασίες Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 16:31

Αιχμές άφησε ο Σταύρος Θεοδωράκης -μέσω Twitter- για σημεία άρθρου του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη γαλλική εφημερίδα Le Monde στα οποία επικρίνει τη συνεργασία του Εμανουέλ Μακρόν με τη γαλλική Κεντροδεξιά.

«O κ. Τσακαλώτος στην Αθήνα συνεργάζεται και συναγελάζεται με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου και στη Monde επικρίνει τον Εμμανουέλ Μακρόν που ενώνει κεντροαριστερούς και κεντρoδεξιούς μεταρρυθμιστές. O tempora o mores! (σ.σ Ω καιροί, ω ήθη)» σχολιάζει δηκτικά στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού.


Το απόσπασμα του άρθρου Τσακαλώτου

«Ο πρόεδρος Μακρόν προσπάθησε να δημιουργήσει τη Γαλλία έναν συνασπισμό “ουράνιου τόξου” που εκτείνεται από την Κεντροαριστερά ως την Κεντροδεξιά, εν μέρει για να ενισχύσει το σημαντικό ευρωπαϊκό εγχείρημά του. Υπάρχει ένα ζήτημα ως προς το βαθμό στον οποίο ένας τέτοιος συνασπισμός μπορεί να εξαχθεί και να αναπτυχθεί σε κάποιο διαφορετικό ευρωπαϊκό περιβάλλον. Υπάρχει όμως και το ζήτημα του κατά πόσο αυτό είναι επιθυμητό» δηλώνει χαρακτηριστικά στο άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών.

«Η Δημοκρατία»
, προσθέτει, «τροφοδοτείται από πολιτικές, ιδεολογικές και κοινωνικές διαφορές. Παραδοσιακά, η Κεντροαριστερά και η Κεντροδεξιά διαφωνούν τόσο για τον βαθμό στον οποίο είναι αναγκαίος ο αναδιανεμητικός ρόλος του φορολογικού συστήματος όσο και για την αναγκαιότητα και το εύρος των δημόσιων επενδύσεων και των δημόσιων αγαθών. Ο φόβος είναι ότι οι συμμαχίες τύπου ‘’ουράνιου τόξου’’, ειδικά εάν αποκτήσουν μόνιμα χαρακτηριστικά και δεν προκύπτουν μόνο ως αναγκαιότητα σε μια συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, αποκόπτουν το οξυγόνο τέτοιων πολιτικών συζητήσεων οι οποίες όμως είναι πολύ αναγκαίες για μια ζωντανή Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...