499
Οι γονείς σε φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές | .

Φρίκη στην Καλιφόρνια: Γονείς κρατούσαν αλυσοδεμένα τα 13 παιδιά τους

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 08:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/01/2018, 12:20
Οι γονείς σε φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές
|.

Φρίκη στην Καλιφόρνια: Γονείς κρατούσαν αλυσοδεμένα τα 13 παιδιά τους

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 08:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/01/2018, 12:20

Αλυσοδεμένα, υποσιτισμένα και παραμελημένα για χρόνια ήταν τα 13 παιδιά, δέκα κορίτσια και τρία αγόρια, μιας οικογένειας στην Καλιφόρνια, όπως ανακάλυψαν κατά τύχη οι Αρχές όταν ένα από αυτά κατάφερε να αποδράσει και να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Τα παιδιά, που ήταν από δύο έως και 29 ετών, κρατούνταν κλεισμένα στην κατοικία των γονέων τους στο Πέρις, το οποίο βρίσκεται γύρω στα 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Αντζελες.

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν την Κυριακή από ένα 17χρονο κορίτσι που ξέφυγε από το σπίτι και τηλεφώνησε στον αριθμό άμεσης βοήθειας 911 με ένα κινητό τηλέφωνο που βρήκε μέσα στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 12 άτομα αλυσοδεμένα σε κρεβάτια μέσα στο σπίτι. Αρχικά νόμιζαν ότι όλα ήταν παιδιά αλλά σοκαρίστηκαν όταν διαπίστωσαν ότι επτά από αυτά ήταν ενήλικες.  Το κορίτσι που απέδρασε και αποκάλυψε την περίπτωση ήταν 17 ετών αλλά έμοιαζε για 10 ετών.

Ακόμη μεγαλύτερο σοκ προκάλεσε η εμφάνιση των παιδιών που έμοιαζαν υποσιτισμένα και ήταν πολύ βρώμικα και χλωμά σαν να μην έβλεπαν το φως του ήλιου. Τα παιδιά είπαν στους αστυνομικούς ότι λιμοκτονούσαν.

Ολα πλέον έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία.

california13b
Οι γονείς σε τελετή ανανέωσης των γαμήλιων όρκων με τα παιδιά τους (cnn.com)

Οι γονείς των θυμάτων, ο Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν, 57 ετών, και η Λουίζα Άννα Τέρπιν, 49 ετών, συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βασανιστήρια έχοντας θέσει ταυτόχρονα σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών.

Ορίστηκε παράλληλα μια πολύ υψηλή χρηματική εγγύηση 9 εκατ. δολαρίων για την προσωρινή αποφυλάκισή τους.

california13a
Τα παιδιά συνήθως φορούσαν ίδια ρούχα (cnn.com)
Αναπάντητα ερωτήματα

Μεγάλα και για την ώρα αναπάντητα ερωτήματα είναι πώς κατάφεραν οι δύο γονείς να κρύψουν την κατάσταση για τόσα χρόνια και, βέβαια, γιατί το έκαναν αυτό.

Η οικογένεια ήλθε από το Τέξας στην Καλιφόρνια το 2010 και έμενε σε μια σχετικά νέα κατοικία που εξωτερικά δεν έδειχνε να έχει κάτι κακό. Οι κουρτίνες ήταν κλειστές ενώ σε ένα από τα παράθυρα φαινόταν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ο Τέρπιν δύο φορές κήρυξε χρεοκοπία, δείχνουν τα αρχεία της πολιτείας. Στην δεύτερη περίπτωση ήταν μηχανικός στην μεγάλη αεροναυτική εταιρεία Northrop Grumman, σε θέση που ήταν σχετικά καλοπληρωμένη. Φαίνεται όμως ότι η πολυμελής οικογένεια και το γεγονός ότι η σύζυγός του δεν εργαζόταν επιβάρυνε πολύ τα έξοδά του.

Ο δικηγόρος που μίλησε μαζί τους Τέρπιν είπε ότι μιλούσαν με πολύ καλά λόγια για τα παιδιά τους και ότι του φάνηκαν σαν ένα καλό ζευγάρι που αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες.

Στη σελίδα του γονέων στο Facebook τα παιδιά και οι γονείς φαίνονται ευτυχισμένοι και χαμογελαστοί.

Γείτονες λένε ότι δεν τους έβλεπαν έξω από το σπίτι, εκτός ίσως από το να βγουν για κάποια ψώνια. Πρόσεξαν ακόμη ότι τα παιδιά δεν έβγαιναν να παίξουν στην αυλή.

Το CNN μεταφέρει μαρτυρίες ότι οι γονείς ήταν πολύ προστατευτικοί με τα παιδιά τους. Τα δίδασκαν κατ’ οίκον ενώ όταν έβγαιναν έξω όλα ήταν ντυμένα με ίδια ρούχα. Συνήθως, είπε η γιαγιά τους, οι γονείς τους τα έβαζαν στη γραμμή ανάλογα με την ηλικία τους και οι ίδιοι ήταν στην αρχή και το τέλος της γραμμής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...