627
Ο δημοφιλής ηθοποιός (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Suzanne Plunkett/File Photo

Εξασφαλίστε εισιτήρια για την πρεμιέρα της ταινίας του Ντάνιελ Ντέι Λιούις

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2018, 17:59
Ο δημοφιλής ηθοποιός (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Suzanne Plunkett/File Photo

Εξασφαλίστε εισιτήρια για την πρεμιέρα της ταινίας του Ντάνιελ Ντέι Λιούις

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2018, 17:59

Για άλλη μια φορά ο μεγάλος ηθοποιός και παντοτινός φίλος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, Ντάνιελ Ντέι Λιούις, έρχεται στην Αθήνα για να παραστεί στην πρεμιέρα της νέας ταινίας τής Universal, στην οποία πρωταγωνιστεί. Πρόκειται για την «Αόρατη Κλωστή» («Phantom Thread») σε σενάριο και σκηνοθεσία είναι του Πολ Τόμας Αντερσον.

H πρεμιέρα θα δοθεί την 1η Φεβρουαρίου 2018, ώρα 19:30, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Συγγρού 364, Καλλιθέα).

Η εκδήλωση είναι καθ’ ολοκληρίαν προσφορά της εταιρείας διανομής UIP και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών που φοιτούν στο Πρότυπο Κέντρο Πόρτα Ανοιχτή. Οσοι βρεθούν εκεί θα μπορέσουν να ακούσουν και να δουν από κοντά τον ηθοποιό, ενώ μετά την προβολή θα προσφερθεί κρασί στους κατέχοντες εισιτήρια των 50 €, στο επίπεδο 5Α της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η τόσο ιδιαίτερη σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Ντάνιελ Ντέι Λιούις και τα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής ξεκίνησε το 1989 όταν, με πρόσκληση του φίλου του σκηνοθέτη Γιώργου Οικονόμου, ο Ντάνιελ ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα για να παραστεί στην πρεμιέρα της ταινίας «My left foot». Για να παίξει τον ρόλο ενός ανθρώπου με σοβαρή κινητική αναπηρία, πέρασε τρεις μήνες σε ένα σχολείο για παιδιά με αναπηρία στην Ιρλανδία, όπου ένας μικρός του είπε: «Δεν τα πας άσχημα, Νταν, αλλά ακόμα δεν τα καταφέρνεις και πολύ καλά». Επειτα από αυτή την προσωπική επαφή με παιδιά με αναπηρία, ο Ντάνιελ επέμενε όλα τα έσοδα από την προβολή της ταινίας στην Αθήνα, να διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Την επομένη της πρεμιέρας εκείνης της ταινίας στη χώρα μας, ο Ντάνιελ επισκέφτηκε τα παιδιά, και εκείνα του χάρισαν ένα γούρι-φυλακτό που το είχε στη τσέπη του, μια εβδομάδα αργότερα, τη βραδιά των Οσκαρ. Την επομένη το πρωί, τηλεφώνησε στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών: «Πείτε στα παιδιά πως κερδίσαμε!». Εκτοτε, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν έχει λείψει από καμία πρεμιέρα ταινίας του στην Αθήνα και είναι πάντα στο πλευρό των παιδιών της Πόρτας Ανοιχτής.

Ο ηθοποιός έχει δηλώσει πως δεν θα παίξει σε άλλη ταινία. Μήπως θα είναι η τελευταία φορά που θα τον έχουμε κοντά μας σε προβολή ταινίας του;

Για κράτηση αριθμημένων θέσεων
-καλέστε στα τηλέφωνα 210-96.50.916 και 210-96.37.124 (Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή) καθημερινά από 09:00-15:00 (εισιτήρια 50 €)
-συνδεθείτε στο viva.gr (εισιτήρια 30 € και 50 €)  
image001

Σύντομο ιστορικό της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την ανάπτυξη της πρόνοιας για ανθρώπους που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» προσφέρεται καθημερινά και δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων για την εκπαίδευση, αποκατάσταση, ψυχαγωγία και κοινωνική ένταξη πάνω από 240 παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Ως πρωτοπόρος στον τομέα της εγκεφαλικής παράλυσης, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή αποβλέπει στην άρση των φραγμών που δημιουργούν η άγνοια και η προκατάληψη, στη στήριξη γονέων και οικογενειών, στην μετεκπαίδευση στελεχών, στην ενημέρωση της κοινής γνώμης και στην ενθάρρυνση της επιστημονικής έρευνας, ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης.

-Πιστεύουν στην μοναδική αξία και τις απέραντες δυνατότητες κάθε ανθρώπου με αναπηρία

-Επιμένουν να ανοίγουν καινούργιους δρόμους, να καταργούν εμπόδια και να γεφυρώνουν διαφορές

-Πιστεύουν ότι η Παιδεία, ο Πολιτισμός και η Τέχνη αποτελούν καθοριστικά στοιχεία στη ζωή κάθε ανθρώπου

-Επιμένουν στην προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και έμαθαν να μη δειλιάζουν όσο υπάρχει ένα παιδί που αποζητά τη βοήθειά μας

-Προσβλέπουν πάντα σε έναν θαυμαστό, καινούργιο κόσμο που θα τον μοιραστούμε όλοι

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή έχει τιμηθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών «δια το πολλαπλώς κοινωφελές έργον της» και έχει λάβει πολλές ακόμα ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις. Είναι Οργανωτικό Μέλος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS) και μέλος της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί».

Διεύθυνση: Μ. Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη
Τηλέφωνο: 210 9622290 / e-mail: [email protected] / www.eps-ath.gr

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...