248
Από τα Ρίχτερ που συγλόνισαν τη νότια ακτή του Περού, προκλήθηκαν εκτεταμένες καταστροφές σε κτίρια και οδικό δίκτυο | Centro de Operaciones de Emergencia Nacional

Νεκροί και αγνοούμενοι από φονικό σεισμό 7,1 Ρίχτερ στο Περού

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2018, 17:33
Από τα Ρίχτερ που συγλόνισαν τη νότια ακτή του Περού, προκλήθηκαν εκτεταμένες καταστροφές σε κτίρια και οδικό δίκτυο
|Centro de Operaciones de Emergencia Nacional

Νεκροί και αγνοούμενοι από φονικό σεισμό 7,1 Ρίχτερ στο Περού

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2018, 17:33

Δύο νεκροί, τουλάχιστον 17 αγνοούμενοι και καταστροφές σε πολλά κτίρια και δρόμους είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ισχυρού σεισμού, μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το πρωί της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) την ακτή του νότιου Περού.

Συγκεκριμένα ο σεισμός σημειώθηκε στις 4:18 π.μ. τοπική ώρα (11:18 ώρα Ελλάδας) με επίκεντρο στον Ειρηνικό Ωκεανό, 40 χλμ. από την πόλη Ατσάρι και εστιακό βάθος περίπο 36 χλμ., σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS).

Peru

Η κυβερνήτης της Αρεκίπα Γιαμίλα Οσόριο έκανε γνωστό μέσω Twitter πως ένας 55χρονος άνδρας έπεσε νεκρός στην πόλη Γιάουκα όταν καταπλακώθηκε από βράχο. Ο Χόρχε Τσάβες, επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτικής Άμυνας του Περού (INDECI), δήλωσε στον τοπικό ραδιοσταθμό RPP πως ένας δεύτερος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην πόλη Μπέγια Ουνιόν.

Το INDECI ανέφερε στο Twitter πως οι τραυματίες ανέρχονταν σε 65.

«Έχουν πληγεί αρκετά σπίτια και είναι πιθανό ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών να αυξηθεί», δήλωσε ο Τσάβες.

Ο υπουργός Υγείας του Περού δήλωσε πως 17 άνθρωποι αγνοούνται μετά την κατάρρευση αυτοσχέδιου ορυχείου ανατολικά της παραλιακής πόλης Τσάλα.

Αρεκτοί δήμοι είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ σπίτια και δρόμοι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Πολλοί κάτοικοι της παραλιακής πόλης Λόμας εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, φοβισμένοι από ισχυρό μετασεισμό.

Οι περουβιανές ναυτιλιακές αρχές ανακοίνωσαν πως ο σεισμός δεν προκάλεσε τσουνάμι στις ακτές.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στη βόρεια Χιλή, τον νότιο γείτονα του Περού. Οι χιλιανές αρχές ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ζημιές σε υποδομές ή διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...