315
Ο Κώστας Καραμανλής (φωτογραφία αρχείου) | ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / InTimeNews

Κώστας Καραμανλής: «Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει σαλαμοποίηση του σκοπιανού ζητήματος»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 16:47
Ο Κώστας Καραμανλής (φωτογραφία αρχείου)
|ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / InTimeNews

Κώστας Καραμανλής: «Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει σαλαμοποίηση του σκοπιανού ζητήματος»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 16:47

Ο Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας -σε παρέμβασή του την Παρασκευή στη ραδιοφωνική εκπομπή της Λώρας Ιωάννου, στον σταθμό «ALPHA 989»- δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η ευαισθησία που έχει η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας για τον όρο ‘Μακεδονία’ είναι και δεδομένη και αποδεδειγμένη και έχει αποδείξει ότι είναι το κόμμα που ξέρει να λέει τα μεγάλα ‘Όχι’ και το 1992 και το 2008. Το Βουκουρέστι δεν κατέληξε σε συμφωνία, λόγω της αδιαλλαξίας των Σκοπίων κι άρα δεν υπάρχει σ’ αυτήν τη φάση δέσμευση για σύνθετη ονομασία».

Ο ίδιος, επίσης, σημείωσε για το ίδιο θέμα: «Οπως έχει δηλώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κόκκινη γραμμή – πέρα από το όνομα – έχει να κάνει και με τις χρήσεις του ονόματος (erga omnes) αλλά και με τα ζητήματα του αλυτρωτισμού που επιδεικνύει η σκοπιανή πλευρά, προσπαθώντας να καπηλευθεί την ιστορική παρακαταθήκη της Μακεδονίας. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να κάνει «σαλαμοποίηση» του όλου θέματος, δηλαδή να συμφωνήσουν σε μια ονομασία και μετά να συζητήσουν τα υπόλοιπα ζητήματα. Αν οι εταίροι μας θέλουν συμφωνία στο θέμα του ονόματος, πρέπει να πείσουν τους γείτονές μας να κάνουν πολλά βήματα πίσω. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα δεν είναι το τι λέει η αντιπολίτευση, αλλά το τι κάνει η κυβέρνηση. Αυτή έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων».

Αναφορικά με τη στάση της Εκκλησίας απέναντι σε αυτό το ζήτημα, υπογράμμισε: «Η Εκκλησία – όπως όλοι σ’ αυτή τη χώρα – έχει δικαίωμα να έχει άποψη. Αυτό, όμως, που έπραξε η κυβέρνηση, που -μέσω διαρροών- ταυτίζει τις απόψεις τής Εκκλησίας με αυτές τής Χρυσής Αυγής, είναι απαράδεκτο και προσβλητικό, και υπονομεύει κάθε προσπάθεια για εθνική συνεννόηση».

Τέλος, στην ίδια συνέντευξη, επισήμανε: «Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, την ώρα που ψηφίζει το Πολυνομοσχέδιο, αυτό το τερατούργημα, που στην ουσία είναι η εμβληματικότερη κατάρρευση του αριστερού αφηγήματος, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, κάνοντας διαρροές για τυχόν διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...