192
Ο Ξηρός κατά τη μεταφορά του στον εισαγγελέα το 2015 | Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Χριστόδουλος Ξηρός

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 14:47
Ο Ξηρός κατά τη μεταφορά του στον εισαγγελέα το 2015
|Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Χριστόδουλος Ξηρός

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 14:47

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη από τις φυλακές Διαβατών από όπου κρατείται μεταφέρθηκε την Παρασκευή ο τρομοκράτης της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός.

Η μεταφορά του ζητήθηκε από τους δεσμοφύλακες και φαίνεται ότι έχει σχέση με την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες, αναφέρει το seleo.gr.

Ο Ξηρός άρχισε την απεργία στις 23 Δεκεμβρίου ζητώντας την απομάκρυνσή του από τον άνθρωπο που καταγγέλλει ως «βασανιστή» του, ενώ μιλά και για σχέδιο εξόντωσης εναντίον του.

Σε κείμενό του που είχε αναρτηθεί στο Indymedia ανέφερε ότι  «για τρία χρόνια, από το Γενάρη του ‘15, κρατούμαι σε διάφορες φυλακές, σε απόλυτη απομόνωση – ο μόνος κρατούμενος στη χώρα χωρίς κανένα δικαίωμα. Τα τελευταία 2 από αυτά κρατούμαι στο πειθαρχείο των φυλακών Διαβατών.

» Το πειθαρχείο δεν είναι χώρος έκτισης της ποινής αλλά τιμωρίας και ο νόμος απαγορεύει ρητά την κράτηση σε αυτό για πάνω από 10 ημέρες.

» Αφού επί 2 χρόνια εξάντλησα όλα τα μέσα , αιτήσεις, αναφορές κ.λπ., και συνάντησα παντού τείχος άρνησης, στις 23-12-17 έβαλα φωτιά στο κελί μου διαμαρτυρόμενος έμπρακτα για τη συνεχιζόμενη απάνθρωπη μεταχείριση».

Κατήγγειλε ακόμη ότι ο δεσμοφύλακας, τον οποίο κατονόμασε, τον ξυλοφόρτωσε και τον κλείδωσε σε κελί χωρίς θέρμανση και 24ωρη παρακολούθηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...