395
Η Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή. Καταγγέλλει ότι οι χρυσαυγίτες «χρησιμοποιούν βίαια τον κοινοβουλευτισμό» | Nick Paleologos / SOOC

Κανέλλη: «Προαποφασισμένη» η επίθεση του Κασιδιάρη

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 09:16
Η Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή. Καταγγέλλει ότι οι χρυσαυγίτες «χρησιμοποιούν βίαια τον κοινοβουλευτισμό»
|Nick Paleologos / SOOC

Κανέλλη: «Προαποφασισμένη» η επίθεση του Κασιδιάρη

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 09:16

Προαποφασισμένη χαρακτήρισε η Λιάνα Κανέλλη την επίθεση που δέχθηκε το καλοκαίρι του 2012 κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 από τον χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, καταθέτοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η βουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε τόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό όσο και για τη δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα λίγο πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013.

«Είναι Ναζί , είναι “όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας”. Είναι ρατσιστές. Είναι εγκληματική οργάνωση και έτσι λειτουργούν και στην Βουλή. Οι άνθρωποι που τάσσονται με το κεφάλαιο δεν θα είχαν καλύτερους εκπροσώπους από αυτούς. Χρησιμοποιούν βίαια τον κοινοβουλευτισμό, τον εκμεταλλεύονται», είπε η κυρία Κανέλλη.

Αναφερόμενη στην επίθεση στο Πέραμα, τον Σεπτέμβριο του 2013, η βουλευτής έκανε λόγο για «δολοφονική» επίθεση με στόχο να τρομοκρατηθούν εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. «Επεδίωκαν να μην πολλαπλασιαστεί η ισχύς όσων αντιστέκονταν στην διάλυση της Ζώνης» υποστήριξε για να συμπληρώσει: «Είμαι από το 2000 στην Βουλή. Οι άνθρωποι που τάσσονται με το κεφάλαιο δεν θα είχαν καλύτερους εκπροσώπους. Εκφράζουν το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τους εργολάβους και τους υπεργολάβους, τον εκβιασμό στα μεροκάματα».

Η ίδια τόνισε ότι όλες οι επιθέσεις για τις οποίες ευθύνονται μέλη της Χρυσής Αυγής γίνονται εν γνώσει του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου, συμπεριλαμβανομένης και της επίθεσης σε βάρος της. «Η επίθεση ήταν προαποφασισμένη. Λέει ο αρχηγός “θα τους κυνηγήσουμε” και έρχεται ο Κασιδιάρης και με πλακώνει μέσα στο στούντιο. Ο Κασιδιάρης ήταν ο ευνοούμενος του αρχηγού. Πιστεύω πως είχε σχεδιαστεί αρχικά κατά της Ρένας Δούρου. Εγώ αντέδρασα. Το έχουν κάνει και ομοϊδεάτες τους αυτό, στο εξωτερικό στην τηλεόραση», κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως η ίδια δεν υπέβαλε μήνυση και ότι αντιμετώπισε το θέμα πολιτικά.

Αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η βουλευτής του ΚΚΕ είπε: «Δεν ξέρω μαχαιροβγάλτες να σκοτώνουν τυχαία».

Σχολιάζοντας την ανάληψη πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας απ’ τον Μιχαλολιάκο παραμονές εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, η κυρία Κανέλλη είπε ότι «δείχνει ότι θα στείλει στον Καιάδα όποιον κι αν είναι, αρκεί να μείνει αλώβητος ο Αρχηγός». Η βουλευτής του ΚΚΕ τοποθετήθηκε και για την υπόθεση των αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα που επίσης έγιναν στόχος μελών της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «επειδή είναι οργανωμένοι, είναι διπλά επικίνδυνοι για τους χρυσαυγίτες». Αιχμές άφησε επίσης για τη στάση της Αστυνομίας απέναντι στην Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντάς την «εξαιρετικά ανεκτική», ενώ υπογράμμισε πως «αν κάποιοι δεν είχαν κάνει καλά την δουλειά τους , δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...