534
Η Μπέτυ Μπαζιάνα, σύντροφος του Πρωθυπουργού, στα κάλαντα της παραμονής Πρωτοχρονιάς στο Μαξίμου | Menelaos Myrillas / SOOC

Η Γ.Γ. Ισότητας ανακάλυψε «σεξισμό» στις κριτικές για την Μπέτυ Μπαζιάνα

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2018, 12:00
Η Μπέτυ Μπαζιάνα, σύντροφος του Πρωθυπουργού, στα κάλαντα της παραμονής Πρωτοχρονιάς στο Μαξίμου
|Menelaos Myrillas / SOOC

Η Γ.Γ. Ισότητας ανακάλυψε «σεξισμό» στις κριτικές για την Μπέτυ Μπαζιάνα

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2018, 12:00

Mετά τα σχετικά πρόσφατα σποτ για την σεξουαλική παρενόχληση και την ανακοίνωση-καταπέλτη για τη διαφήμιση της Αντζελας Δημητρίου «Χτύπα σαν άντρας», η Γενική Γραμματεία Ισότητας «ξαναχτύπησε». Αυτή τη φορά προς υπεράσπιση της συντρόφου του Πρωθυπουργού, Μπέτυς Μπαζιάνα, για την τόσο άδικη, αμετροεπή και… σεξιστική (βεβαίως βεβαίως) κριτική που -όπως εκτιμά- δέχθηκε για τη δημόσια παρέμβασή της με μία καθαρά πολιτική –αυτό το ξεχνά η ΓΓΙ– συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Είναι η ίδια Γενική Γραμματεία Ισότητας που έχει σιωπήσει στη σεξουαλική κακοποίηση γυναικών στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα –ίσως επειδή είχε παρέμβει ο ίδιος ο Aλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για να διευθετήσει το θέμα επειδή ακουμπούσε το καθεστώς του «φίλου» Μαδούρο. Τώρα όμως η ΓΓΙ σπεύδει στο πλευρό της πρώτης κυρίας του ΣΥΡΙΖΑ…

«Η γυναίκα του Πρωθυπουργού έχει στόμα και μιλιά!», είναι ο τίτλος που φέρει η ανακοίνωση της ΓΓΙ, η οποία αρχίζει με την τετριμμένη -και χιλιοπαιγμένη- φράση σε αντίστοιχες περιπτώσεις: «Η γυναίκα του Καίσαρα, δεν οφείλει μόνο να είναι τίμια, οφείλει και να δείχνει τίμια».

«Η γυναίκα του έλληνα Πρωθυπουργού, οφείλει πρωτίστως να μη δίνει συνεντεύξεις, ιδίως πολιτικού περιεχομένου», αναφέρει ειρωνικά ο/η συντάκτης/τρια της ανακοίνωσης. «Και εάν δώσει, οφείλει να δέχεται το σεξισμό που της αναλογεί, όπως κάθε γυναίκα που εμφανίζεται στη δημόσια σφαίρα σε ρόλο άλλο από αυτό της καλής νοικοκυράς και συζύγου, μάνας και αντικειμένου πόθου», προσθέτει σε ένα ακόμα παθιασμένο ευφυολόγημα που παραπέμπει στο γνωστό τραγούδι της Αφροδίτης Μάνου για την Μαίρη Παναγιωταρά.

Και στη συνέχεια εξειδικεύει για την περί σεξισμού αναφορά: «Σεξισμό με αίτημα την επιστροφή της στη γωνία της, αυτή της πρωθυπουργικής οικίας και στις αρμοδιότητές της, αυτές της εμφάνισής της σε περιοδικά life style, των δηλώσεών της για τα έπιπλα που επέλεξε για το καθιστικό, για το φαγητό που προτιμάει ο Πρωθυπουργός και για το πού ψωνίζει τα ρούχα της».

«Αυτό», σημειώνει, «είναι το συμπέρασμα μιας μεγάλης μερίδας σχολίων για την πρόσφατη συνέντευξη της Μπέτυς Μπαζιάνα, τόσο από άνδρες, όσο και από γυναίκες, που θίγονται από το θράσος της να μιλήσει για τις πολιτικές εξελίξεις, έτσι όπως τις βίωσε από μέσα, με βάση τη δική της οπτική και τις αξίες της. Αλλά γιατί να έχει οπτική και αξίες; Αφού έχει άνδρα και μάλιστα Πρωθυπουργό».

«Μέχρι ο γυναικείος λόγος να μπορεί να αρθρωθεί δημόσια και να αντιμετωπιστεί στη βάση των θέσεων που εκφράζει και όχι του φύλου του, η γυναίκα του Πρωθυπουργού, η γυναίκα της διπλανής πόρτας, η κάθε γυναίκα, οφείλει να συνεχίσει να μιλά», διατρανώνει η γενική γραμματεία Ισότητας που όπως  λέει, στέκεται πάντα στο πλευρό όλων αυτών των γυναικών -και της Μπέτυς Μπαζιάνα.

Και όπως διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση (και προς τους επικριτές της κυρίας Μπαζιάνα, αποφεύγοντας φυσικά να αναγνωρίσει ότι μεταξύ τους είναι και πολλές γυναίκες, όπως πχ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Ζαχαράκη) , με το έργο της (άραγε ποιο είναι αυτό, θα μπορούσε να διερωτηθεί ένας… αδαής) ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες «να μιλούν κάθε φορά δυνατά και καθαρά, μήπως και η φωνή τους σκεπάσει τους λεβέντες που θορυβούν, προσπαθώντας να καλύψουν το λόγο τους».

Με τους «λεβέντες» που καλύπτουν με τις φωνασκίες τους το κλάμα της Μπέτυς κάθε 5η Ιουλίου, μπορεί να «καθάρισε» η Γενική Γραμματεία Ισότητας, αλλά πιθανότατα να δηλώνει «αναρμόδια» για τις γυναικείες φωνές που ξεσήκωσε η συνέντευξή της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...