189
|

Ο Μαρινάκης κλείνει την ημερήσια «Ελευθερία του Τύπου»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2018, 13:04

Ο Μαρινάκης κλείνει την ημερήσια «Ελευθερία του Τύπου»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2018, 13:04

Την αναστολή της έκδοσης του καθημερινού φύλλου αποφάσισε η ιδιοκτήτρια εταιρεία της «Ελευθερίας του Τύπου». Η Alter Ego, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, γνωστοποίησε ότι αύριο, Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, θα εκδοθεί το τελευταίο φύλλο και στο εξής η εφημερίδα θα κυκλοφορεί μόνον Κυριακή.

Πρόκειται για εξέλιξη η οποία δεν εξέπληξε τους ειδικούς στα του Τύπου καθώς η ένταξη των «Νέων» στην εκδοτική εταιρεία μετέτρεπε σε πολυτέλεια τη διατήρηση ενός δεύτερου ημερήσιου φύλλου και μάλιστα χωρίς το βάρος της   πρώην εφημερίδας του ΔΟΛ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που μετέδωσε την είδηση, παραμένει επισήμως ασαφές τι θα γίνει με τους εργαζόμενους της εφημερίδας και το αν θα συνεχίσουν να απασχολούνται στα μέσα ενημέρωσης της Alter Ego. Το επικρατέστερο σενάριο λέει ότι όσοι δεν θα απασχοληθούν στην κυριακάτικη έκδοση θα μεταφερθούν στις εφημερίδες και στους ιστοτόπους του πρώην ΔΟΛ. Χωρίς φυσικά να αποκλείονται απολύσεις.

Ως γνωστόν, στον όμιλο του κ. Μαρινάκη συγκαταλέγονται από το περασμένο καλοκαίρι και οι εφημερίδες «Βήμα της Κυριακής» και «Τα ΝΕΑ» καθώς και οι ιστότοποι του παλαιού ΔΟΛ, τον οποίο εξαγόρασε σε πλειστηριασμό ο επιχειρηματίας.

Η ημερήσια «Ελευθερία του Τύπου» πρόλαβε να βγάλει 204 φύλλα (ο αύξων αριθμός της αυριανής έκδοσης) καθώς κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...