188
Ειδικό επίδομα: Το ανακοίνωσαν, το διαφήμισαν, αλλά δεν θα το δώσουν στους νησιώτες, επειδή έχουν ψαρόβαρκα | PAOLA PIVI "UNTITLED (DONKEY)" 2003 / Photographic print, Galerie Emmanuel Perrotin

Τεκμήριο πολυτελείας η ψαρόβαρκα και πάει το μέρισμα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2018, 15:29
Ειδικό επίδομα: Το ανακοίνωσαν, το διαφήμισαν, αλλά δεν θα το δώσουν στους νησιώτες, επειδή έχουν ψαρόβαρκα
|PAOLA PIVI "UNTITLED (DONKEY)" 2003 / Photographic print, Galerie Emmanuel Perrotin

Τεκμήριο πολυτελείας η ψαρόβαρκα και πάει το μέρισμα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2018, 15:29

Οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου περίμεναν πώς και πώς το «ειδικό πρόσθετο κοινωνικό μέρισμα» που τους είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ως αντιστάθμισμα για τη μη μείωση του ΦΠΑ, αλλά όπως διαπίστωσαν -με οδυνηρό αλήθεια τρόπο- η κατοχή μη επαγγελματικής ψαρόβαρκας αποτελεί τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης, οπότε μέρισμα γιοκ!

Δικαιούχοι του επιδόματος για το οποίο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε στις 27 Δεκεμβρίου, ήταν κάτοικοι των νησιών που υπάγονται στους νομούς Εβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσων. Το εν λογω επίδομα λειτουργεί ως αντιστάθμισμα για την αύξηση του ΦΠΑ στα συγκεκριμένα νησιά (εξαιρούνταν τα νησιά στα οποία δεν αυξήθηκε ο ΦΠΑ λόγω προσφυγικού) και ξεκινούσε από τα 500 ευρώ, φθάνοντας μέχρι τα 2.100 ευρώ για πολυμελή νοικοκυριά.

Όταν όμως πήγαν να κάνουν τις αιτήσεις τους πολλοί από τους υποτιθέμενους δικαιούχους, διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να το λάβουν διότι βάσει της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (φορολογικού έτους 2016) εμπίμπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Και αυτό επειδή έχουν στην κατοχή  τους βάρκα μήκους πέντε μέτρων. Αν αναρωτηθεί κανείς πόσοι άραγε νησιώτες ΔΕΝ έχουν μία μικρή ψαρόβαρκα, μπορεί να έχει μία γρήγορη εικόνα για το πόσοι τελικά πήραν το προαναγγελθέν μέρισμα.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...