281
Ο σερ Ιαν ΜακΚέλεν στην σκηνή. Μολονότι έγινε διάσημος μέσω του σινεμά, η λατρεία του είναι το θέατρο | Facebook/IanMcKellen

Ο Ιαν ΜακΚέλεν σοκάρει: «Πολλές γυναίκες προσέφεραν σεξ για έναν ρόλο»

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2017, 16:25
Ο σερ Ιαν ΜακΚέλεν στην σκηνή. Μολονότι έγινε διάσημος μέσω του σινεμά, η λατρεία του είναι το θέατρο
|Facebook/IanMcKellen

Ο Ιαν ΜακΚέλεν σοκάρει: «Πολλές γυναίκες προσέφεραν σεξ για έναν ρόλο»

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2017, 16:25

Μια άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, της σεξουαλικής παρενόχλησης στη βιομηχανία του θεάματος, ήρθε να καταδείξει ο σερ Ιαν ΜακΚέλεν, ο πολυβραβευμένος σεξπιρικός ηθοποιός, διάσημος στο σινεμά μεταξύ άλλων από τους ρόλους του μάγου Γκάνταλφ στην κινηματογραφική σειρά του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του Magneto στη σειρά των «Χ-Men».

Ο 78χρονος βρετανός ηθοποιός, μίλησε πρόσφατα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Και μιλώντας για το θέμα της χρονιάς –το σεξ και τους εκβιασμούς στο Χόλιγουντ– είπε ότι γνωρίζει πολλούς επίδοξους ηθοποιούς, οι οποίοι στην αρχή της καριέρας τους θα προσέφεραν σεξ σε σκηνοθέτες προκειμένου να κερδίσουν έναν κινηματογραφικό ρόλο.

Κατ’ αρχάς, βεβαίως, ο ΜακΚέλεν επικρότησε τη στάση των πολυάριθμων θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ που μίλησαν για την εμπειρία τους. «Οι άνθρωποι πρέπει να κατονομάσουν και μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο για τα θύματα να το κάνουν αυτό. Ελπίζω ότι θα περάσουμε μία περίοδο που θα βοηθήσει στην εξέλιξη (του φαινομένου) εντελώς», είπε.

Επειτα όμως πρόσθεσε ότι «από τη δική μου εμπειρία, όταν ξεκίνησα να δουλεύω στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ο σκηνοθέτης του θεάτρου στο οποίο δούλευα, μου έδειξε κάποιες φωτογραφίες που του έδωσαν γυναίκες, οι οποίες ήθελαν δουλειά… κάποιες από αυτές είχαν στο κάτω μέρος της φωτογραφίας «DRR» – directors’ rights respected: Με άλλα λόγια, αν μου δώσεις μια δουλειά, μπορείς να κάνεις σεξ μαζί μου».

Ο ηθοποιός τόνισε ότι θα πρέπει να είναι όλοι ιδιαιτέρως προσεκτικοί σχετικά με τις κατηγορίες αυτές προσθέτοντας: «Δεν νομίζω τίποτα άλλο παρά μόνο ότι από τις αποκαλύψεις αυτές θα προκύψει κάτι καλό, αν και κάποιοι κακώς κατηγορούνται – υπάρχει και αυτή η άλλη πλευρά».

Ο ΜακΚέλεν, ο οποίος είναι δηλωμένος ομοφυλόφιλος, σχολίασε και την περίπτωση του -επίσης γκέι- Κέιβιν Σπέισι. Χαρακτήρισε «κατακριτέα» τη σύνδεση της σεξουαλικής παρενόχλησης με τη δήλωση της σεξουαλικότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...