306
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στα τέλη του περασμένου μήνα, όταν επιθεώρησε τις εργασίες ανέλκυσης του «Αγ. Ζώνη ΙΙ» | Nikos Libertas / SOOC

Κουρουμπλής: «Ολα τα βότσαλα στις παραλίες του Σαρωνικού πλύθηκαν ένα προς ένα»

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2017, 15:54
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στα τέλη του περασμένου μήνα, όταν επιθεώρησε τις εργασίες ανέλκυσης του «Αγ. Ζώνη ΙΙ»
|Nikos Libertas / SOOC

Κουρουμπλής: «Ολα τα βότσαλα στις παραλίες του Σαρωνικού πλύθηκαν ένα προς ένα»

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2017, 15:54

Τρεις μήνες μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την εκτεταμένη ρύπανση που προκάλεσε στον Σαρωνικό, ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι το έργο της απορρύπανσης ολοκληρώθηκε επιτυχώς και κάλεσε όσους θέλουν να κάνουν «με ασφάλεια» μπάνιο. Δεν είναι καιρός αυτός βέβαια για μπάνιο, αλλά τουλάχιστον έχει περάσει μια ασφαλής χρονική περίοδος από την ημέρα εκείνη του Σεπτεμβρίου που ο ίδιος κ. Κουρουμπλής –και ενώ το μαζούτ είχε πνίξει τις μισές ακτές του Σαρωνικού– καλούσε τον κόσμο κάνει άφοβα βουτιές (εδώ).

«Τα βότσαλα πλύθηκαν ένα προς ένα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας την Τρίτη στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6». Ο ίδιος είπε με νόημα πως «το ναυάγιο τελείωσε και τώρα θα βγουν και άλλα ναυάγια», προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες. Παρέπεμψε δε στη συνέντευξη τύπου, αύριο Τετάρτη, όπου θα παρουσιαστούν τα τελευταία στοιχεία από το ΕΛΚΕΘΕ.

Ο κ. Κουρουμπλής μίλησε και για άλλα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Για το θέμα με την υπουργική απόφαση του πόθεν έσχες την οποία ακύρωσε το ΣτΕ:

«Αν είναι προβληματικός ο νόμος να το δούμε, αλλά να μην κρυβόμαστε πίσω από αυτό για να μην κάνουμε δηλώσεις πόθεν έσχες. Πάνω από την έννοια της διαφάνειας δεν είναι κανείς… Δεν έχει κανένα λόγο κανείς να οχυρώνεται πίσω από μια λογική που δημιουργεί στον κόσμο μια αίσθηση λαθεμένη». Κάλεσε δε σε «ανοιχτή συζήτηση για να βρεθεί ο κοινός τόπος».

Για την υψηλή φορολογία: «Υπάρχουν φόροι, αλλά η χώρα πρέπει να κάνει προσπάθεια για να βγει από την περιπέτεια».

Για τις εκλογές: «Ο λαός θα εκτιμήσει την προσπάθεια αυτή όταν θα έρθουν οι εκλογές μετά από δύο χρόνια, το 2019».

«Ο λαός είναι σοφός όχι μόνο όταν μας ψηφίζει αλλά και όταν μας καταψηφίζει. Αν κρίνει ότι είμαστε για να μαθητεύσουμε στα έδρανα της αντιπολίτευσης θα πάμε εκεί. Θα κυβερνήσουμε 4 χρόνια και είμαι βέβαιος ότι ο λαός θα δώσει την έντολη ξανά στον Τσίπρα. Γι’ αυτό φοβάται ο Μητσοτάκης και βάζει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...