443
Ο Ταγίπ Ερντογάν στην κηδεία του γιο του πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ (τρίτος από αριστερά) | yenisafak.com

Η αρρώστια οδήγησε τον γιο του Μεσούτ Γιλμάζ στην αυτοκτονία

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2017, 10:25
Ο Ταγίπ Ερντογάν στην κηδεία του γιο του πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ (τρίτος από αριστερά)
|yenisafak.com

Η αρρώστια οδήγησε τον γιο του Μεσούτ Γιλμάζ στην αυτοκτονία

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2017, 10:25

Είναι ένα σοκ, το θέμα των ημερών στην Τουρκία, που κορυφώθηκε με την κηδεία. Ο γιος του Μεσούτ Γιλμάζ, πρώην Πρωθυπουργού της χώρας, έδωσε τέλος στη ζωή του σε ηλικία μόλις 38 ετών.

Η κηδεία του Μεχμέτ Μεντούζ Γιλμάζ έγινε παρουσία σύσσωμης της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας. Στην κηδεία παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τη σύζυγό του Εμινέ και τρεις  αρχηγοί κομμάτων, ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου των Ρεπουμπλικάνων, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί του MHP και η Μεράλ Ακσενέρ του Καλού Κόμματος.

Ο Ερντογάν μετέφερε μάλιστα για λίγο στους ώμους του το φέρετρο κατά την έξοδο από το τέμενος. Παρόντες ακόμη στην κηδεία ήταν ακόμη οι πρώην πρωθυπουργοί Αχμέτ Νταβούτογλου και Τανσού Τσιλέρ, υπουργοί, επιχειρηματίες και άλλα επιφανή πρόσωπα.

erdogan-funeral1

Ο 38χρονος Γιλμάζ βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι νωρίς το Σάββατο στην κατοικία του σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης. Τυπικά η αστυνομία εξετάζει ακόμα την εκδοχή της αυτοκτονίας, αλλά κανείς πια δεν αμφιβάλλει.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που παρουσίαζε.

yilmaz
Ο Μεχμέτ Γιλμάζ

Ο Μεχμέτ ήταν ο μεγαλύτερος γιος του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας (ο Γιλμάζ είχε διατελέσει τρεις φορές πρωθυπουργός στη δεκαετία του 1990). Είχε σπουδάσει στην Αυστρία και στις ΗΠΑ και με τον αδελφό του είχαν επενδυτική εταιρεία ενώ είχαν δραστηριοποιηθεί και για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε εδώ και πολλά χρόνια από σοβαρή και ανίατη ασθένεια. Ο πατέρας του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο Μεχμέτ είχε σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά του και ότι «δεν ήταν χαρούμενος με τίποτα στη ζωή του».

Η εφημερίδα Posta ανέφερε από την πλευρά της ότι ο Γιλμάζ είχε διαγνωστεί με επιληψία και ότι κατά διαστήματα είχε πολλές κρίσεις. Φοβόταν ότι θα μείνει παράλυτος και ανήμπορος. Το  τελευταίο διάστημα είχε κατάθλιψη.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ, που ήταν στις ΗΠΑ με τη σύζυγό του, η οποία έπρεπε να υποβληθεί σε θεραπείες, είχε ενημερώσει τους σωματοφύλακες τους για την κατάσταση του γιου του. Τους είχε ζητήσει να μην τον αφήνουν μόνο.

Ο γιος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου για να ρωτήσει για την υγεία της μητέρας του. Επειτα πήγε στο γραφείο του πατέρα του αυτοκτόνησε με όπλο που ανήκε νόμιμα στον Μεσούτ Γιλμάζ, χωρίς να αφήσει σημείωμα.

Οι σωματοφύλακες τον εντόπισαν αργότερα νεκρό, αφού χρειάστηκε να ανοίξουν την είσοδο της κατοικίας.

Ο Γιλμάζ και η σύζυγός του πληροφορήθηκαν τον θάνατο του γιου τους μόνο όταν έφτασαν στην Τουρκία από τις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της πτήσης ο κυβερνήτης του αεροσκάφους είχε κόψει την πρόσβαση στο Internet, ώστε να μην μάθουν οι γονείς τον χαμό του γιου τους…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...