777
Η εικόνα της Φώφης Γεννηματά δέσποσε για λίγο στο συνέδριο της ΝΔ. Η επόμενη ημέρα μετά τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι το θέμα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

H Φώφη, ο Σταύρος και η ανταλλαγή μηνυμάτων με τον Μητσοτάκη

Γιώργος Πιέρρος Γιώργος Πιέρρος 16 Δεκεμβρίου 2017, 18:17
Η εικόνα της Φώφης Γεννηματά δέσποσε για λίγο στο συνέδριο της ΝΔ. Η επόμενη ημέρα μετά τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι το θέμα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

H Φώφη, ο Σταύρος και η ανταλλαγή μηνυμάτων με τον Μητσοτάκη

Γιώργος Πιέρρος Γιώργος Πιέρρος 16 Δεκεμβρίου 2017, 18:17

«Από την Κυριακή το βράδυ το ρολόι για τις εκλογές χτυπά αντίστροφα, για να διώξουμε επιτέλους τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος». Με αυτή τη φράση άνοιξε τις εργασίες του 11ου συνεδρίου θέσεων της ΝΔ ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε πολλαπλά μηνύματα στο εσωτερικό της ΝΔ αλλά και στις δυνάμεις της Kεντροαριστεράς.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε την δική του πρόσκληση για διάλογο στη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, προτού εκείνοι βρεθούν στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, λέγοντας: «Το βάρος της ευθύνης που πέφτει στους ώμους μας είναι μεγάλο.Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και σε αυτό νομίζω ότι συμφωνούν και η Φώφη και ο Σταύρος».

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ που μίλησε προτούν καν φτάσει η Φώφη Γεννηματά στο συνεδριακό κέντρο (η επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής» καθυστέρησε γιατί περίμενε να πραγματοποιηθεί αργότερα η ομιλία του κ. Μητσοτάκη) έστειλε και προσωπικά μηνύματα τόσο στην ίδια όσο και στον κ. Θεοδωράκη.

«Είναι αλήθεια ότι ο χώρος που εκπροσωπείς ήταν ο ιστορικός αντίπαλος. Αλλά η εθνική ανάγκη της αντιμετώπισης της κρίσης μας έφερε πλάι πλάι. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Βάλαμε την πατρίδα πάνω από τα κόμματα. Εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικές διαφορές, όμως πιστεύω ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλλει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και στον εκσυγχρονισμό της Ελλάδος», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην κυρία Γεννηματά.

Απευθυνόμενος δε στον κ. Θεοδωράκη, είπε ότι «συχνά είναι δυσδιάκριτες οι διαφορές μας», και χαρακτήρισε το Ποτάμι ως «μεταρρυθμιστικό, συνεπές και υπεύθυνο κόμμα».

Γεννηματά: «Ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να οδηγήσει σε συγκλίσεις»

Στην ομιλία της η κυρία Γεννηματά είχε ως στόχο να αναδείξει τρία βασικά σημεία:

Πρώτον ότι ο διχασμός που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεπεραστεί σε κάθε επίπεδο, δεύτερον ότι και η ΝΔ οφείλει να κάνει την δική της αυτοκριτική όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ για τις αιτίες που οδήγησαν την χώρα στην κρίση και τρίτον ότι ο διάλογος είναι εφικτός αν υπάρχει ένα σαφές προγραμματικό πλαίσιο.

«Ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να οδηγήσει σε συγκλίσεις. Τα κόμματα μας είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης -και στο εξής του Κινήματος Αλλαγής.

Η κυρία Γεννηματά υποστήριξε πως «έχει φτάσει η στιγμή να εκτιμήσουμε πως φτάσαμε στην κρίση και τι χρειάζεται να κάνουμε στο εξής προκειμένου η χώρα να γυρίσει σελίδα».

«Να συζητήσουμε θεσμικά και νηφάλια τις ρίζες του κακού που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία αλλά και τους λόγους που μας κράτησαν μέσα σ’ αυτή», συμπλήρωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η κυρία Γεννηματά, επανέλαβε την πρόταση του κόμματός της για εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, από την είσοδό μας στο ευρώ το 2001 μέχρι σήμερα.

«Η έξοδος από την κρίση απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, μια εθνική γραμμή για ένα νέο μοντέλο παραγωγής και μια τολμηρή πολιτική δίκαιης διανομής αυτού του πλούτου, που θα στηρίζει την μεσαία τάξη και θα μειώνει ριζικά τις Κοινωνικές Ανισότητες», υποστήριξε και πρόσθεσε πως «πρέπει να πάψουμε να είμαστε ο αδύναμος κρίκος στη συζήτηση των Ευρωπαίων».

Θεοδωράκης: «Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρετε να συναντηθούμε»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και τόνισε χαρακτηριστικά: «είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρετε να συναντηθούμε».

259436
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στον χαιρετισμό του στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Συμπλήρωσε επίσης ότι «το κόμμα σας θεώρησε σε πολλές περιπτώσεις το κράτος σαν προσωπικό τους λάβαρο. Έχετε αναγνωρίσει την ευθύνη του κόμματός σας και αυτό σας τιμά, αλλά δεν αρκεί. Πρέπει τα σχέδια σας να γίνουν πράξη».

Ο κ.  Θεοδωράκης έστρεψε τα πυρά του στην συγκυβέρνηση, τονίζοντας ότι: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζουν για τους ίδιους λόγους που πιο παλιά έβριζαν και χτυπούν τα σφυριά στην Γουόλ Στριτ».

Τέλος σημείωσε ότι «η νίκη δεν θα επιτευχθεί με ευχολόγια και λαϊκισμούς. Δεν πρέπει κανείς από εμάς να αντιγράψει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να νικήσει τον λαϊκισμό τους».

Μετά το Συνέδριο ο Προϋπολογισμός

Και ενώ το συνέδριο της ΝΔ είναι το πολιτικό γεγονός του Σαββατοκύριακου, η εβδομάδα που ξεκινά είναι γεμάτη για την κυρία Γεννηματά και τον κ. Θεοδωράκη που θα τοποθετηθούν στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό την Τρίτη.

259420
Σταύρος και Φώφη έχουν πλέον κοινό βηματισμό στη Βουλή (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

Εκεί αναμένεται να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα τους αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση ενώ θα αναδείξουν τις εναλλακτικές τους προτάσεις τόσο για την προστασία της πρώτης κατοικίας όσο και για την διατήρηση των χαμηλών φορολογικών συντελεστών στα νησιά.

Στη Μάνδρα η Γεννηματά την Τετάρτη

Την Τετάρτη η επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής» θα επισκεφτεί ξανά την Μάνδρα καθώς όπως τονίζουν στη Χαρ. Τρικούπη οι συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών και οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής δεν πρέπει να ξεχαστούν. Από τη Μάνδρα η κυρία Γεννηματά αναμένεται να πιέσει για την ανακούφιση των πληγέντων και την άμεση αξιοποίηση όλων των μέσων που διαθέτει η πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...