242
Ο υπέροχος πύργος Σαμπόρ κοντά στον οποίο καταλύει ο Μακρόν | EPA/AFP PHOTO FRANCOIS GUILLOT

«Βασιλικά» γενέθλια σε πύργο του 16ου αιώνα για τον Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2017, 15:18
Ο υπέροχος πύργος Σαμπόρ κοντά στον οποίο καταλύει ο Μακρόν
|EPA/AFP PHOTO FRANCOIS GUILLOT

«Βασιλικά» γενέθλια σε πύργο του 16ου αιώνα για τον Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2017, 15:18

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν θα πρέπει να έχει παράπονα από τη ζωή. Φτάνοντας στο ορόσημα των 40 ετών, που τα κλείνει αυτό το  Σαββατοκύριακο, έχει καταφέρει πολλά και σημαντικά και βέβαια έχει φτάσει στο ύπατο αξίωμα της χώρας του.

Ο Τύπος στη Γαλλία, μεταξύ αστείου και σοβαρού, τον αποκαλεί «βασιλιά και αυτοκράτορα», ακόμη και «Δία», και αυτός, ίσως και αυτός μεταξύ αστείου και σοβαρού φροντίζει να δικαιώνει τον χαρακτηρισμό.

Αυτό το Σαββατοκύριακο πρόκειται να γιορτάσει τα 40ά γενέθλιά του (κανονικά είναι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου) κοντά στον πύργο Σαμπόρ στην Κοιλάδα του Λίγηρα, εκεί όπου έζησε ο βασιλιάς Φραγκίσκος Α’.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, ο Μακρόν μένει σε μια παλιά κατοικία μέσα στο δάσος που βρίσκεται «στο κέντρο του βασιλικού κτήματος, μερικά μέτρα από τον πύργο». Η κατοικία αυτή έχει διαμορφωθεί πλέον έτσι ώστε να στεγάζει μερικές μικρές αγροικίες 4 αστέρων. Η καθεμιά μπορεί να νοικιαστεί μεταξύ 800 και 1.000 ευρώ για ένα Σαββατοκύριακο.

Ο Μακρόν, συμπληρώνει ο Monde, έφτασε την Παρασκευή στο πύργο ενώ σε μια σύντομη εμφάνισή του φρόντισε να δείξει την υποστήριξή του στο θεσμό του κυνηγιού, όπως είχε κάνει κατά την προεκλογική περίοδο.

Οι υπηρεσίες της γαλλικής προεδρίας έσπευσαν πάντως να επιβεβαιώσουν ότι «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας περνά το Σαββατοκύριακο με τη σύζυγό του, Μπριζίτ, ιδιωτικά» και με δικά του έξοδα.

Ο πύργος Σαμπόρ έχει εγγραφεί στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO και δέχεται σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. Οικοδομήθηκε πριν από σχεδόν πέντε αιώνες για να ικανοποιηθεί ένα καπρίτσιο του βασιλιά Φραγκίσκου Α΄(1494-1547).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...