342
H Χάνεϊ και ο Μπάρι Σέρμαν σε παλαιότερη φωτογραφία τους. Τι τους συνέβη; | The Globe and Mail/Janice Pinto/via REUTERS

Θρίλερ στο Τορόντο: Νεκροί σε υπόγειο μεγιστάνας φαρμακοβιομήχανος και η σύζυγός του

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2017, 10:55
H Χάνεϊ και ο Μπάρι Σέρμαν σε παλαιότερη φωτογραφία τους. Τι τους συνέβη;
|The Globe and Mail/Janice Pinto/via REUTERS

Θρίλερ στο Τορόντο: Νεκροί σε υπόγειο μεγιστάνας φαρμακοβιομήχανος και η σύζυγός του

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2017, 10:55

Ενα θρίλερ με θύματα ένα από τα πιο προβεβλημένα ζευγάρια του Τορόντο, αν όχι του Καναδά όλου, συγκλονίζει την καναδική κοινή γνώμη: ο Μπάρι Σέρμαν, ιδρυτής του φαρμακευτικού κολοσσού Apotex, και η σύζυγός του Χάνεϊ βρέθηκαν νεκροί στο υπόγειο της έπαυλής τους στο Τορόντο την Παρασκευή.

Οι πρώτες ανακοινώσεις είναι οι κλασικά τυπικές: Η καναδική αστυνομία ερευνά τους μυστηριώδεις θανάτους των Σέρμαν καθώς ανταποκρίθηκε σε τηλεφώνημα που έγινε σε νοσοκομείο λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ένας μεσίτης τους βρήκε νεκρούς στο υπόγειο της έπαυλης.

Η πολυτελής κατοικία είχε διατεθεί για πώληση και ο μεσίτης προετοιμαζόταν να υποδεχθεί επίδοξους αγοραστές, έγραψε η εφημερίδα Globe and Mail.

«Οι συνθήκες του θανάτου τους φαίνονται ύποπτες και τις αντιμετωπίζουμε με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο αστυνομικός Ντέιβιντ Χόπκινσον. Οι αστυνομικοί δήλωσαν αργότερα στους δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις παραβίασης στο σπίτι.

2017-12-16T015225Z_184728842_RC1135AE2660_RTRMADP_3_CANADA-DEATH-APOTEX

Ο 75χρονος Μάρι Σέρμαν ίδρυσε την Apotex το 1974. Αποχώρησε από τη θέση του γενικού διευθυντή το 2012, αλλά παρέμεινε ως εκτελεστικός πρόεδρος. Το Forbes έχει υπολογίσει την περιουσία του στα 3,2 δισ. δολάρια. Η Apotex είναι η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία του Καναδά με πωλήσεις άνω των δύο δισ. δολαρίων ετησίως.

Ο Μπάρι και η Χάνεϊ είχαν κάνει τέσσερα παιδιά κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.

Ο δήμαρχος του Τορόντο, Τζον Τόρι, δήλωσε ότι ήταν «συγκλονισμένος» από τα νέα για τους θανάτους και σημείωσε ότι το ζευγάρι είχε κάνει μεγάλες δωρεές στην πόλη. «Η αστυνομία του Τορόντο ερευνά και ελπίζω να μπορέσει να δώσει απαντήσεις σε όλους εμάς που πενθούμε αυτήν την τεράστια απώλεια», είπε.

Συλλυπητήρια εξέφρασε και ο καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό.

Το ζευγάρι ήταν γνωστό για το φιλανθρωπικό του έργο, καθώς είχε δωρίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και εβραϊκές οργανώσεις, σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Δημοσίευμα είχε αναφέρει τον Φεβρουάριο ότι η επίτροπος της καναδικής Βουλής που είναι αρμόδια για τα ειδικά συμφέροντα διεξήγαγε έρευνα σχετικά με καταγγελία που αφορούσε μια εκδήλωση της Apotex για τη συγκέντρωση χρημάτων για πολιτικούς το 2015, στην οποία ήταν παρών ο πρωθυπουργός Τριντό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...