335
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας | ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / IntimeNews

ΝΔ για Τσίπρα: «Η λέξη δέσμευση είναι η ακριβώς αντίθετη από τη λέξη “kolotoumba”»

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 17:53
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
|ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / IntimeNews

ΝΔ για Τσίπρα: «Η λέξη δέσμευση είναι η ακριβώς αντίθετη από τη λέξη “kolotoumba”»

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 17:53

Ηταν θέμα χρόνου. Να απαντηθεί σε υψηλούς τόνους η επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δέσμευσή του να μειώσει τους φόρους. Και στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε απάντηση των δηλώσεων Τσίπρα, πρωταγωνίστησε για μία ακόμη φορά η λέξη «kolotoumba» ήταν μία ανακοίνωση – «λακωνική», αλλά άκρως αιχμηρή. Και είχε ως εξής:

«Σύμφωνα με το λεξικό, δέσμευση σημαίνει “η ανάληψη της ευθύνης να τηρήσει κάποιος τις υποσχέσεις του”. Όλοι οι Έλληνες ξέρουν πια ότι η λέξη αυτή είναι παντελώς άγνωστη στον κ. Τσίπρα. Για να τον βοηθήσουμε να καταλάβει, είναι η ακριβώς αντίθετη από τη λέξη “kolotoumba” που ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε να εγγράψει στο παγκόσμιο λεξικό».

Νωρίτερα, με αφορμή ερώτημα που έγινε στον Πρωθυπουργό στη συνέντευξη Τύπου, στις Βρυξέλλες μετά το τέλος της Συνόδου, σχετικά με τις προγραμματικές θέσεις του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας είχε απαντήσει με τον ακόλουθο τρόπο:.

«Η μόνη αδιαπραγμάτευτη δέσμευση του κύριου Μητσοτάκη σε σχέση με το πρόγραμμά του και τις προθέσεις του είναι ότι σκοπεύει κόψει μισθούς και συντάξεις και κάνει μαζικές απολύσεις, ότι θα λεηλατήσει ό,τι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος και ό,τι καταφέραμε να ξαναστήσουμε εμείς», δήλωσε ο Πρωθυπουργός  δίχως να χάσει την ευκαιρία που του δόθηκε για να επιτεθεί στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτές, είπε, είναι οι πραγματικές προθέσεις του κυρίου Μητσοτάκη. Και με αυτό τον τρόπο μπορεί να  καταφέρει να εξοικονομήσει κάποια χρήματα για να να μειώσει τους φόρους, για τα υψηλά εισόδηματα, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός. Εμφανίστηκε ωστόσο βέβαιος ότι ο λαός δεν θα επιτρέψει «ένα τέτοιο πισωγύρισμα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση της εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων – κυβερνητικού εταίρου του κ. Τσίπρα- Μανταλένας Παπαδόπουλου η οποία με αφορμή τις υποσχέσεις του προέδρου της ΝΔ για τη μείωση της φορολογίας, είπε: «H μόνη σταθερή επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι να προστατεύει τις ελίτ που έχουν “παρκάρει” τα χρήματά τους στους φορολογικούς παραδείσους και βρίσκουν τρόπους να φοροδιαφεύγουν ή να φοροαποφεύγουν. Είναι εμφανής επίσης η προσπάθειά του να κουκουλώσει τα σκάνδαλα που τον αφορούν».

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...