314
Ο 57χρονος Νταν Τζόνσον ήταν πάστορας. Κατηγορήθηκε ότι είχε κακοποιήσει μια 17χρονη από το ποίμνιό του | U.S. Courtesy Kentucky Legislative Research Commission/Handout via REUTERS

Αυτοκτόνησε ρατσιστής βουλευτής του Κεντάκι – είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2017, 11:51
Ο 57χρονος Νταν Τζόνσον ήταν πάστορας. Κατηγορήθηκε ότι είχε κακοποιήσει μια 17χρονη από το ποίμνιό του
|U.S. Courtesy Kentucky Legislative Research Commission/Handout via REUTERS

Αυτοκτόνησε ρατσιστής βουλευτής του Κεντάκι – είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2017, 11:51

Ηταν ένας ρατσιστής πάστορας που έγινε πολιτικός στο συντηρητικό Λούιβιλ του Κεντάκι. Είχε εκλεγεί βουλευτής με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην τοπική Βουλή του Κεντάκι των ΗΠΑ μόλις πέρυσι, κερδίζοντας το εκλογικό σώμα κυρίως επειδή καθύβριζε στο Facebook τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα τους οποίους χαρακτήριζε «πίθηκους». Τη Δευτέρα τον κατηγόρησαν ότι όσο ήταν ιερέας, το 2012, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά μια 17χρονη, ένα βράδυ παραμονής Πρωτοχρονιάς Το βράδυ της Τετάρτης αυτοκτόνησε.

Ο 57χρονος Νταν Τζόνσον, βουλευτής της 49ης περιφέρειας στο Κεντάκι, βρέθηκε νεκρός σε μια γέφυρα. Είχε αρνηθεί να παραιτηθεί, μετά τις κατηγορίες σε βάρος του ότι κακοποίησε σεξουαλικά μία έφηβη, στο υπόγειο του σπιτιού του.

Οπως έγινε γνωστό από τον σερίφη της περιοχής και τον ιατροδικαστή, ο 57χρονος πήγε με το αυτοκίνητό του σε ένα απομονωμένο σημείο στην πόλη Μάουντ Ουάσιγκτον, και αυτοπυροβολήθηκε σε μία γέφυρα.

Ο Νταν Τζόνσον εξελέγη το 2016 στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας του Κεντάκι. Κέρδισε παρά την αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει σχετικά με τις ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook, ενώ μάλιστα οι Ρεπουμπλικάνοι του είχαν ζητήσει να μην συμμετέχει στις εκλογές.

2017-12-14T031852Z_1543758721_RC159D088200_RTRMADP_3_KENTUCKY-JOHNSON

Τη Δευτέρα, το Κέντρο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας του Κεντάκι (Kentucky Center for Investigative Reporting) έφερε στη δημοσιότητα την καταγγελία μίας γυναίκας, που κατηγορούσε τον Τζόνσον για σεξουαλική επίθεση το 2013. Η ίδια είχε καταγγείλει στην αστυνομία την επίθεση τότε. Πραγματοποιήθηκε έρευνα αλλά δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Την Τρίτη, ο Τζόνσον παραχώρησε συνέντευξη Τύπου έξω από την εκκλησία του, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες σε βάρος του ήταν «τελείως ψευδείς» και ήταν μέρος ενός «πανεθνικού σχεδίου» κατά των Ρεπουμπλικανών. Την Τετάρτη, λίγες ώρες πριν αυτοκτονήσει, φέρεται να είχε αναρτήσει στο Facebook ένα μήνυμα με το οποίο ζητούσε από τους φίλους του να προσέχουν τη σύζυγό του. Πρόσθεσε ότι το μετατραυματικό στρες «είναι μια αρρώστια που θα μου πάρει τη ζωή, δεν μπορώ να το αντέξω άλλο. Ο παράδεισος είναι το σπίτι μου». Η ανάρτηση έχει πλέον αφαιρεθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...