458
Καρέ από το βίντεο που ανήρτησαν μέλη του Ρουβίκωνα στο Διαδίκτυο | LiveLeak

Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας [video]

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2017, 08:51
Καρέ από το βίντεο που ανήρτησαν μέλη του Ρουβίκωνα στο Διαδίκτυο
|LiveLeak

Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας [video]

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2017, 08:51

Ο Ρουβίκωνας συνεχίζει ανεξέλεγκτος τη δράση του: μετά την εισβολή στην ισπανική πρεσβεία, στο υπουργείο Αμυνας και στον «Ευαγγελισμό» –για να θυμηθούμε μόνο μερικά από τα τελευταία ανδραγαθήματα της οργάνωσης– μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν επίθεση τα ξημερώματα της Πέμπτης στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Παλαιό Ψυχικό.

Οπως όλες όσες πραγματοποιεί ο Ρουβίκωνας, η επίθεση βιντεοσκοπήθηκε και το σχετικό ηλικό αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μπορεί κανείς να διακρίνει, μέλη της αναρχικής ομάδας με κράνη να σπάνε το φυλάκιο που βρίσκεται έξω από το κτίριο και να πετούν αντικείμενα στον προαύλιο χώρο. Στο τέλος ακούγεται μια ανδρική φωνή να ρωτά: «Τα ρίξαμε όλα;»

Οι αντιεξουσιαστές κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πως με τη συμφωνία για την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, επιχείρησε μία «εθνική αρπαχτή», αλλά λίγες ημέρες μετά ψήφισε υπέρ του εμπάργκο όπλων προς το Ριάντ.

258837258834258832258828«Στην Υεμένη διεξάγεται μια αληθινή γενοκτονία. Οι κυβερνήσεις, και η ελληνική μέσα σε αυτές κάνουν τα στραβά μάτια. Είναι κι αυτό μια από τις υποχρεώσεις τους λόγω της ένταξης στους ιμπεριαλιστικούς άξονες», αναφέρουν στο κείμενο που ανήρτησαν.

Και σε άλλο σημείο γράφουν για τη Σαουδική Αραβία: «Υπάρχει ένα κράτος, και μάλιστα περιφερειακή υπερδύναμη, του οποίου το όνομα είναι αυτό της βασιλικής του οικογένειας. Η Σαουδική Αραβία. Η οικογένεια Σαούντ με όρους φεουδάρχη, βασιζόμενη στο πετρέλαιο που βρίσκεται κάτω από το έδαφος του “κτήματός” της, όχι μόνο έχει επιβάλει μια μεσαιωνική δυστοπία για την μεγάλη πλειοψηφία των εργατών (ναι, η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Σ. Αραβίας είναι εργάτες στη βιομηχανία του πετρελαίου και υπηρετικό προσωπικό των αριστοκρατικών οικογενειών) αλλά δοκιμάζει να εξάγει αυτή την δυστοπία σε όλη τη μέση Ανατολή έχοντας τη φιλοδοξία να την εξάγει και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Όμως η Σαουδική Αραβία είναι ένας πολύ μεγάλος παίχτης για να έχει την αντιμετώπιση που έχει το Ισλαμικό κράτος. Η Σαουδική Αραβία αγοράζει τη διεθνή ανοχή και πληρώνει μετρητοίς με πετροδολαρια. Είτε πρόκειται για την εξαγορά του Γαλλικού ιμπεριαλισμού που περιμένει να λάβει 3 δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς προς το κράτος του Λιβάνου είτε, σε αναλογία με τη σημερινή του θέση στην ιμπεριαλιστική ιεραρχία, το ελληνικό κράτος με μερικές δεκάδες εκατομμύρια για ληγμένα βλήματα πυροβολικού. Αυτή η υποκρισία διατρέχει όλο το Ελληνικό καθεστώς: οι ισλαμόφοβοι ακροδεξιοί που στοχοποιούν τον κάθε κακομοίρη πρόσφυγα κάνουν τεμενάδες στους σεΐχηδες που χρηματοδοτούν την παγκόσμια Τζιχάντ. Ως αναρχικοί γνωρίζουμε πως η μόνη οριστική απάντηση βρίσκεται στη διεθνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα σε οργανωμένους αγωνιζόμενους καταπιεσμένους. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι αυτή τη στιγμή αυτή η αλληλεγγύη που βρίσκεται στα σπάργανα μπορεί να ανατρέψει τους σχεδιασμούς των παγκόσμιων κυρίαρχων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...