240
Ο άτυχος 21χρονος ήταν επισκέπτης στην Κάλυμνο | .

Νέα νεκροψία για τις συνθήκες θανάτου του φοιτητή στην Κάλυμνο

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2017, 08:51
Ο άτυχος 21χρονος ήταν επισκέπτης στην Κάλυμνο
|.

Νέα νεκροψία για τις συνθήκες θανάτου του φοιτητή στην Κάλυμνο

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2017, 08:51

Συνέχεια στο ζήτημα των συνθηκών του θανάτου του φοιτητή Νίκο Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο δίνει η οικογένειά του, η οποία ζήτησε -και πέτυχε- τη διεξαγωγή και δεύτερης νεκροψίας-νεκροτομής.

Μετά την έγκριση που έδωσε η Εισαγγελία Εφετών Ρόδου, η νεκροψία αναμένεται να γίνει σήμερα Τρίτη από τέσσερις ιατροδικαστές στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για την Πολιτεία, τη νεκροτομή αναμένεται να διενεργήσουν η καθηγήτρια και Διευθύντρια της Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου, η επίκουρη καθηγήτρια Σταυρούλα Παπαδόδημα και ο επίκουρος καθηγητής-ανθρωπολόγος Κωνσταντίνος Μωραΐτης. Τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Το αίτημα της οικογένειας είχε απορριφθεί ήδη δύο φορές πριν τελικά γίνει δεκτό την περασμένη Παρασκευή.

Η οικογένεια του 21χρονου επιμένει στη διεξαγωγή δεύτερης νεκροψίας, καθώς θεωρεί ότι ο άτυχος νέος δολοφονήθηκε και δεν πρόκειται περί δυστυχήματος.

Ο Χατζηπαύλου ήταν στην Κάλυμνο για να επισκεφτεί τη μητέρα του η οποία εργάζεται στο νησί ως καθηγήτρια.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου έφυγε από το σπίτι για μια βόλτα με το ποδήλατο, αλλά από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Εντοπίστηκε νεκρός μερικές ημέρες αργότερα, σε σημείο που είχαν ελέγξει νωρίτερα τα σωστικά συνεργεία και μακριά από το ποδήλατό του.

Η νεκροψία είχε δείξει ότι ο άτυχος νέος τραυματίστηκε σοβαρά και ότι πέθανε αβοήθητος τουλάχιστον μιάμιση ημέρα αργότερα.

Στο σώμα του έφερε εκδορές, εκχυμώσεις και θλαστικά τραύματα που παραπέμπουν σε πτώση και σύρσιμο πάνω σε επιφάνεια, κάτι που συνηγορεί περισσότερο στην εκδοχή του δυστυχήματος και του θανάτου από τα τραύματα και την εξάντληση.

Η οικογένεια είχε επιμείνει στην εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...