242
Η περιβαλλοντική ευαισθησία αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια, σημείωσε ο αρχηγός της ΝΔ | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: «Δεσμεύομαι προσωπικά, τα αντιπλημμυρικά της Μάνδρας θα γίνουν»

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2017, 14:44
Η περιβαλλοντική ευαισθησία αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια, σημείωσε ο αρχηγός της ΝΔ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: «Δεσμεύομαι προσωπικά, τα αντιπλημμυρικά της Μάνδρας θα γίνουν»

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2017, 14:44

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί αμυντική πολιτική για την χώρα και αυτό διότι συνιστά τον μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο κίνδυνο για τον τόπο μας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Προσυνεδριακή Ημερίδα της Νέας Δημοκρατίας στο Περιστέρι με θέμα «Για το Περιβάλλον, τις φυσικές καταστροφές και την Πολιτική Προστασία».

Καμία οργανωμένη Πολιτεία δεν μπορεί να παραγνωρίζει τους μεγάλους μακροπρόθεσμους κινδύνους, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και ενδεικτικά ανέφερε την πρόσφατη καταστροφή της Μάνδρας: «Η περίπτωση της Μάνδρας είναι παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνουμε. Δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος ειδικός για να γνωρίζει ότι τα νερά θα κατέβαιναν από τον δρόμο. Διότι ο δρόμος ήταν το ρέμα. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να προειδοποιήσει την Τροχαία ώστε να τον κλείσει».

mits

258112

Στο σημείο αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι  τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα της Μάνδρας θα ολοκληρωθούν το συντομότερο. «Και αν δεν γίνουν με αυτή την κυβέρνηση, θα γίνουν με την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι το ελάχιστο το οποίο οφείλουμε στους κατοίκους της», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Η περιβαλλοντική ευαισθησία αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια, σημείωσε και απαντώντας σε κυβερνητικά στελέχη και όλους όσοι ρίχνουν τις ευθύνες για καταστροφές όπως αυτή της Μάνδρας, στα «40 χρόνια της μεταπολίτευσης»,  υπενθύμισε με νόημα ότι αυτοί ήταν που χαλάρωσαν τον νόμο για τα αυθαίρετα και ήρθαν στην εξουσία ως υποτίθεται «περιβαλλοντικά ευαίσθητοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...