403
Ο Αδωνις Γεωργιάδης στο 7ο Προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη | Konstantinos Tsakalidis SOOC

Γεωργιάδης: «Εχουν μετανιώσει όσοι σχεδίασαν -πρόχειρα- την επίσκεψη Ερντογάν»

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2017, 12:34
Ο Αδωνις Γεωργιάδης στο 7ο Προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
|Konstantinos Tsakalidis SOOC

Γεωργιάδης: «Εχουν μετανιώσει όσοι σχεδίασαν -πρόχειρα- την επίσκεψη Ερντογάν»

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2017, 12:34

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα στην πολιτική ζωή ότι μπαίνουν κάποιες συγκεκριμένες αρχές να μην προέρχονται από την ίδια οικογένεια, πρόσωπα στην κυβέρνηση».

Αυτό ήταν το σημείο αιχμής στη συνέντευξη του Αδωνι Γεωργιάδη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ερωτηθείς για την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να «αποκλείσει» από κάθε υπουργικό και πολιτειακό αξίωμα την Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι «δεν μπορεί η εξουσία να ασκείται από τα ίδια πρόσωπα», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί να είναι κριτήριο επιλογής εισόδου ή εξόδου σε ένα ψηφοδέλτιο το αν είναι κάποιος γόνος ή δεν είναι».

Σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι «το ταξίδι σχεδιάστηκε εντελώς πρόχειρα» και εξέφρασε την άποψη ότι «όσοι το σχεδίασαν έχουν ήδη μετανιώσει».

Για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης υπογράμμισε ότι «δεν τον βρίσκει σύμφωνο το να αποδεχόμαστε ό,τι μας ζητούν οι ξένοι χωρίς να έχουμε τη δική μας ατζέντα ως ελληνική κυβέρνηση», ενώ σχολιάζοντας πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε για τρία συνεχόμενα τρίμηνα για πρώτη φορά σε διάστημα άνω της δεκαετίας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε ότι «υπό τις ευνοϊκότερες συγκυρίες η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να ξεκολλήσει και σε αυτό ευθύνεται ο Αλέξης Τσίπρας».

Για τους πλειστηριασμούς ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «η ΝΔ δεν είναι, επί της αρχής, κατά των πλειστηριασμών» σημειώνει όμως, ότι «η κυβέρνηση δεν προστατεύει καμία κατοικία».

Αναφορικά με την υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζει: «Το να κατηγορείται για εμμονή η ΝΔ που αποκάλυψε το σκάνδαλο και όχι η κυβέρνηση που το συγκαλύπτει, αυτό αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Είναι συνταγματικό μας καθήκον να αποκαλύπτουμε τους κλέφτες αν υπάρχουν και συνταγματικό μας καθήκον να τιμωρηθεί ο υπουργός αν έχει παραβιάσει τον περί μεσάζοντος νόμο. Πρέπει δε να σας πω ότι οι αλλεπάλληλες συνεντεύξεις που έδωσε ο κ. Παπαδόπουλος έχουν καταστήσει τη θέση του κ. Καμμένου εξαιρετικά δυσχερή». 

» Ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχτηκε δημόσια ότι του ανέθεσαν να βρει αγοραστές για τα όπλα. Επομένως, είναι ο ορισμός του μεσάζοντα και όχι του εκπροσώπου, όπως ψευδώς είπαν στη Βουλή οι κ.κ. Καμμένος και Τσίπρας. Φυσικά, η ΝΔ δεν θα αφήσει το θέμα αυτό μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, αναφορικά με το νόμο για τις απεργίες ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι είναι «υπέρ του νόμου 50%+1 για την κήρυξη της απεργίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...