248
Ο Τιμ Γουίλσον έκανε αρκετά συγκινημένος την πρόταση | AAP/Lukas Coch/via REUTERS

Πρόταση γάμου στον σύντροφό του από το βήμα της Βουλής έκανε αυστραλός βουλευτής

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2017, 11:58
Ο Τιμ Γουίλσον έκανε αρκετά συγκινημένος την πρόταση
|AAP/Lukas Coch/via REUTERS

Πρόταση γάμου στον σύντροφό του από το βήμα της Βουλής έκανε αυστραλός βουλευτής

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2017, 11:58

Ηταν ίσως η καλύτερη στιγμή αυτή που επέλεξε αυστραλός βουλευτής για να κάνει πρόταση γάμου στον σύντροφό του.

Ο φιλελεύθερος βουλευτής Τιμ Γουίλσον και ενώ η Βουλή της Αυστραλίας συζητούσε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, πρώτα έκανε την εισήγησή του επιχειρηματολογώντας υπέρ του νομοσχεδίου. Και έπειτα είπε: «Με την άδεια του προέδρου, το πρόσωπο που θέλω να ευχαριστήσω περισσότερο είναι ο σύντροφός μου Ράιαν. Πίστεψέ με, έπρεπε να ανεχτείς πολλά περισσότερα γιατί με αντέχεις».

Και αφού μίλησε για λίγο τη σχέση του και την πολιτική, πρόσθεσε με αρκετή συγκίνηση ότι «μένει μόνο ένα πράγμα: Ράιαν Πάτρικ Μπόλγκερ, θα με παντρευτείς;».

Ο Μπόλγκερ, που είναι 33 ετών και καθηγητής, καθόταν στα θεωρεία του Κοινοβουλίου και είπε με δύναμη «ναι», ενώ οι παριστάμενοι χειροκροτούσαν θερμά με συγκίνηση.

Στα πρακτικά του σώματος καταγράφηκε το «ηχηρό “ναι”» του Μπόλγκερ, ενώ ο προεδρεύων επιδοκίμασε με ένα «μπράβο, φίλε» προς τον βουλευτή.

Το ζευγάρι είχε αρραβωνιαστεί εδώ και εννέα χρόνια, αναφέρει η Daily Mail.

Μετά από ένα είδος δημοψηφίσματος με επιστολική ψήφο, οι Αυστραλοί είπαν τον Νοέμβριο με πολύ μεγάλη πλειοψηφία «ναι» στον γάμο των ομοφυλοφίλων.

Καθώς η κυβέρνηση και μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης στήριζαν την επέκταση του  γάμου και για τα ομόφυλα ζευγάρια, το μόνο που απέμενε ήταν η σύνταξη του νομοσχεδίου.

Η έγκριση του νόμου από τη Βουλή είναι σχεδόν βέβαιη και αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Την περασμένη εβδομάδα το νομοσχέδιο πέρασε εύκολα και από τη Γερουσία. Αν δεν υπάρξουν αλλαγές, ο Γενικός Κυβερνήτης θα το εγκρίνει και ο νόμος θα αρχίσει να ισχύει μετά από 28 ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...