344
Η Σούζαν Σάραντον στην πρεμιέρα του φιλμ «A Bad Moms Christmas». Η αντισυστημικότητά της περιορίζεται στην πολιτική και όχι στις επιλογές της στο σινεμά | REUTERS/Mario Anzuoni

Η Σάραντον αμετανόητη: «Θα πολεμούσα τη Χίλαρι Κλίντον αν κέρδιζε»

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2017, 09:04
Η Σούζαν Σάραντον στην πρεμιέρα του φιλμ «A Bad Moms Christmas». Η αντισυστημικότητά της περιορίζεται στην πολιτική και όχι στις επιλογές της στο σινεμά
|REUTERS/Mario Anzuoni

Η Σάραντον αμετανόητη: «Θα πολεμούσα τη Χίλαρι Κλίντον αν κέρδιζε»

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2017, 09:04

Αν ένα πρόσωπο συμβολίζει την επιφυλακτικότητα της προοδευτικής Αμερικής απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον αυτό είναι της Σούζαν Σάραντον. Η διάσημη ηθοποιός, υπήρξε –άθελά της (;)– ο καλύτερος σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ήταν η πιο συστηματική επικριτής της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών, σε βαθμό που σύμφωνα με στελέχη του Κόμματος, να της στερήσει κάποιες κρίσιμες ψήφους που χρειαζόταν για να κερδίσει τις καθοριστικές πολιτείες.

Εναν χρόνο μετά και παρά τα τραύματα που έχει προκαλέσει εντός και εκτός ΗΠΑ η θητεία Τραμπ, η Σάραντον επιμένει στις θέσεις της. Και μάλιστα κάνει ένα βήμα παραπάνω επικρίνοντας και τον Μπαράκ Ομπάμα!

Σε συνέντευξή της στον Guardian, η Σάραντον ερωτάται αν η Χίλαρι Κλίντον θα ήταν «πιο επικίνδυνη» πρόεδρος των ΗΠΑ (από τον Τραμπ).

«Οχι ακριβώς αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτό. Πίστευα όντως ότι ήταν μια πολύ, πάρα πολύ επικίνδυνη (πολιτικός). Θα τσακωνόμασταν, θα ήμασταν σε πόλεμο (αν ήταν πρόεδρος). Δεν θα ήμουν πιο μαλακή», απάντησε η 71χρονη οσκαρική ηθοποιός. Η Σάραντον είναι μια διαχρονική υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά στις εκλογές του 2016 υπήρξε ορκισμένη αντίπαλος της Κλίντον, ακόμα και όταν εκείνη πήρε το χρίσμα επικρατώντας του Μπέρνι Σάντερς. Συνέχισε να την επικρίνει προσφέροντας στον Τραμπ ένα όπλο απέναντί της.

Η Σάραντον είναι ακόμα φανατική οπαδός του ριζοσπάστη Σάντερς. Και θεωρεί ότι ακόμα και ο Μπαράκ Ομπάμα δεν τα πήγε καλά και πως πολλά στη θητεία του κρύφτηκαν κάτω από το χαλί χάρη στην επικοινωνία. Μάλιστα είναι οι «ομοιότητες» της Κλίντον με τον Ομπάμα που την ανησύχησαν.

«Δείτε τι συνέβη επί Ομπάμα και δεν το καταλάβαμε», σημείωσε η ηθοποιός όταν ρωτήθηκε για την πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ απέναντι στους μετανάστες, ιδίως στους νεαρούς που αποκαλούνται «Ονειροπόλοι».

«Η Χίλαρι θα το έκανε όπως το έκανε ο Ομπάμα. Δηλαδή στα κρυφά. Ο Ομπάμα απέλασε περισσότερους απ’ όσους απελαύνουν τώρα. Πώς του έδωσαν το Νομπέλ Ειρήνης δεν μπορώ να ξέρω» σημείωσε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Ηταν πολύ σημαντικό να έχουμε μια οικογένεια Αφροαμερικανών στον Λευκό Οίκο και πιστεύω ότι ορισμένα από τα πράγματα που έκανε ήταν καλά. Προσπάθησε πολύ σκληρά για την υγειονομική ασφάλιση. Αλλά δεν προχώρησε ως το τέλος εξαιτίας των μεγάλων φαρμακευτικών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...