309
Ο -για μόλις 24 ημέρες σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας- Μάικλ Φλιν | REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Ο Φλιν εγκαταλείπει τον Τραμπ – θα συνεργάζεται με τον εισαγγελέα Μόλερ

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2017, 11:10
Ο -για μόλις 24 ημέρες σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας- Μάικλ Φλιν
|REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Ο Φλιν εγκαταλείπει τον Τραμπ – θα συνεργάζεται με τον εισαγγελέα Μόλερ

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2017, 11:10

Ενα ρήγμα στο μέτωπο του Λευκού Οίκου όσον αφορά στις καταγγελίες για ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, προκάλεσαν οι δικηγόροι του Μάικλ Φλιν, του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του προέδρου. Οι νομικοί σύμβουλοι του Φλιν διεμήνυσαν στο περιβάλλον του Τραμπ ότι δεν θα συζητούν τα της έρευνας για την ανάμιξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η αποκάλυψη έγινε την Πέμπτη από τους New York Times και είναι σημαντική ένδειξη ότι ο Φλιν θα αρχίσει στο εξής να συνεργάζεται με το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μόλερ, ο οποίος εξετάζει την πιθανή επιρροή της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με τους ΝΥ Times, μέχρι τώρα οι δικηγόροι του Φλιν αντάλλασσαν πληροφορίες με την νομική ομάδα του Τραμπ για την έρευνα. Επικαλούμενη τέσσερις πηγές που δεν κατονόμασε, η εφημερίδα έγραψε ότι αυτή η συνεργασία έχει πλέον τερματιστεί.

Η διακοπή της επικοινωνίας συμβαίνει γιατί δεν επιτρέπεται ένας από τους συνεργαζόμενους με την έρευνα, εν προκειμένω ο Φλιν, να σχετίζεται με το πρόσωπο το οποίο εξακολουθεί να είναι αντικείμενο της έρευνας, δηλαδή τον Τραμπ.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Washington Post, ο Τζέι Σέκουλοου, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τον Τραμπ, σημείωσε ότι η κίνηση αυτή «δεν ήταν εντελώς απροσδόκητη». Ωστόσο έσπευσε να προσθέσει: «Κανένας δεν πρέπει να καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτό σημαίνει οτιδήποτε, ότι ο στρατηγός Φλιν συνεργάζεται (στην έρευνα) εναντίον του προέδρου».

Σε κάθε περίπτωση, είναι μια εξέλιξη που βαραίνει το κλίμα σε μια έρευνα που ήδη έχει αρχίζει να ανησυχεί τον Λευκό Οίκο καθώς τον περιτριγυρίζει.

Ο Φλιν είχε απομακρυνθεί μετά από μόλις 24 ημέρες θητείας όταν αποκαλύφθηκε σε μέσα ενημέρωσης ότι είχε πει ψέματα στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις επαφές που είχε με Ρώσους.

Από την πλευρά της η Ρωσία διαψεύδει ότι αναμίχθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ενώ και ο Τραμπ αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε σύμπραξη της εκστρατείας του με τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...