493
Η φωτογραφία του αυτοκινήτου του αν. καθηγητή στο Δημοκρίτειο της Θράκης | «Καθημερινή»

Βία κατά καθηγητή στο Δημοκρίτειο: Του ζητούσαν να τους δοθούν λυμένα θέματα – του έβαψαν το ΙΧ

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2017, 08:06
Η φωτογραφία του αυτοκινήτου του αν. καθηγητή στο Δημοκρίτειο της Θράκης
|«Καθημερινή»

Βία κατά καθηγητή στο Δημοκρίτειο: Του ζητούσαν να τους δοθούν λυμένα θέματα – του έβαψαν το ΙΧ

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2017, 08:06

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες από τις περιβόητες αφίσες που στοχοποιούσαν ως «φασίστα» τον καθηγητή Αγγελο Συρίγο στο Πάντειο επειδή είχε τολμήσει να κάνει παρατήρηση στο παρελθόν σε δύο φοιτητές που έκαναν αφισοκόλληση στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του Παντείου. Τώρα ένας άλλος πανεπιστημιακός μπαίνει στο στόχαστρο των ομάδων που εις το όνομα μιας δικής τους «δημοκρατίας» λυμαίνονται τους χώρους των ΑΕΙ: Ο αν. καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γεώργιος Παύλος, είδε το αυτοκίνητό του να βανδαλίζεται.

Ο λόγος; Πρώτον ο συνήθης: Ο κ. Παύλου είχε καταγγείλει τα περιστατικά βίας κατά φοιτητών και τις διοικήσεις των τμημάτων που τα ανέχονταν. Ο δεύτερος είναι πολύ πιο ταπεινός αλλά δείχνει μια κάποια διασύνδεση: κάποιοι φοιτητές απαιτούσαν να τους δίνει θέματα λυμένα για να περνούν εύκολα τις εξετάσεις και εκείνος δεν το είχε κάνει…

Σύμφωνα με την καταγραφή των αστυνομικών αρχών της Ξάνθης, όπως αναφέρει στο φύλλο της την Πέμπτη η «Καθημερινή», οι δράστες τρύπησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του καθηγητή που ήταν παρκαρισμένο κοντά στο σπίτι του, ενώ με κόκκινη μπογιά έγραψαν τη λέξη ΑΝΤΙFA και ζωγράφισαν σφυροδρέπανα.

«Ενας φοιτητής της Αρχιτεκτονικής εδάρη ανηλεώς στα καμαρίνια της σχολής επειδή ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα γενέθλιά του συνέπιπταν με την επέτειο των Ιμίων»

Κατά το ρεπορτάζ, ο κ. Παύλος συνδέει την επίθεση με το γεγονός ότι κατά το παρελθόν είχε καταγγείλει πράξεις βίας και ξυλοδαρμών μέσα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. «Η καταστροφή του αυτοκινήτου μου είναι πράξη εκδίκησης εκ μέρους τρομοκρατικών και μειοψηφικών ομάδων που δρουν μέσα στο πανεπιστήμιο και οι οποίες έχουν ασκήσει βία σωματική σε φοιτητές για διάφορους λόγους. Ενδεικτικά ένας φοιτητής της Αρχιτεκτονικής εδάρη ανηλεώς στα καμαρίνια της σχολής επειδή ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα γενέθλιά του συνέπιπταν με την επέτειο των Ιμίων και την πτώση του ελικοπτέρου. Το παιδί κατάγεται από νησί κοντά στα Ιμια» δήλωσε στην «Καθημερινή» ο κ. Παύλος, για να συμπληρώσει:

«Εγώ κατήγγειλα δημόσια τους ξυλοδαρμούς, λέγοντας ότι δεν δυνατόν να μην μιλάμε ως πανεπιστήμιο για τα γεγονότα βίας και να μην προστατεύουμε τους φοιτητές και το πανεπιστήμιο από την κατάργηση της ελευθερίας λόγου και σκέψης. Δεν μπορούμε να συγκαλύπτουμε εγκληματικές πράξεις που καταργούν κυριολεκτικά τη δημοκρατία και το πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή φοιτητών που τολμούν να εκφράσουν κάποια άποψή τους».

aytokinito-lastixa-dyo

Ο κ. Παύλος δήλωσε ότι εκτός από τον ίδιο, έχουν στοχοποιηθεί και φοιτητές που τον υποστήριξαν.

Στην άλλη πλευρά, είχαν γίνει καταγγελίες από φοιτητές κατά του κ. Παύλου για τον τρόπο διδασκαλίας του –διδάσκει Φυσικές Επιστήμες και Φιλοσοφία–, για τις εξετάσεις (π.χ. ότι είναι πολύ αυστηρός στη βαθμολόγηση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα ποσοστά αποτυχίας σε μάθημά του) και για τα συγγράμματά του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όλα αυτά αποτελούν σενάρια με σκοπό να στοχοποιηθεί, καθώς έχει επικριτική στάση κατά των βίαιων γεγονότων από φοιτητές. «Μου ζήτησαν να τους δοθούν λυμένα θέματα στις εξετάσεις και αρνήθηκα. Εδώ και πολλά χρόνια που διδάσκω, κανείς άλλος φοιτητής δεν είχε πρόβλημα με τα μαθήματά μου» ανέφερε στην «Καθημερινή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...