510
Ο χαμογελαστός Πάτινσον σε απονομή βραβείων στο Λος Αντζελες, στις 11 Νοεμβρίου | REUTERS/Mario Anzuoni

Τι θα κάνει ο Ρόμπερτ Πάτινσον στην Αθήνα;

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2017, 17:41
Ο χαμογελαστός Πάτινσον σε απονομή βραβείων στο Λος Αντζελες, στις 11 Νοεμβρίου
|REUTERS/Mario Anzuoni

Τι θα κάνει ο Ρόμπερτ Πάτινσον στην Αθήνα;

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2017, 17:41

Τον έλεγαν απλά ένα ακόμη από τους πολλούς γόηδες της μεγάλης οθόνης, από αυτούς που αρέσουν στα νεαρά κορίτσια – είναι αλήθεια και ότι ο Ρόμπερτ Πάτινσον δεν απείχε πολύ από αυτό το στερεότυπο.

Και όμως, ο Πάτινσον κατάφερε και τους διέψευσε και, αφήνοντας πίσω τις ιστορίες με τα βαμπίρ, έδειξε ένα πιο ώριμο υποκριτικό πρόσωπο.

Το «Good Time» των αδελφών Μπένι και Τζος Σάφντι που έκανε πρεμιέρα στο 70ό Φεστιβάλ Καννών τον Μάιο που μας πέρασε, χαρακτηρίστηκε η καλύτερη στιγμή στην καριέρα του. Η ταινία ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα ενώ κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη μουσική επένδυση.

Η ταινία έφερε στο προσκήνιο το Hercules Film Fund του Πάρι Κασιδόκωστα – Λάτση, ο οποίος συμμετέχει στην παραγωγή μαζί με τον Τέρι Ντούγκας και τον Ζαν Λικ Ντε Φαντί της Rhea Films.

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας στις 23 Νοεμβρίου από την Feelgood Entertainment, όπως αναφέρει το flix.gr, ο Ρόμπερτ Πάτινσον θα βρεθεί στην Αθήνα για την πανελλήνια πρεμιέρα του «Good Time».

patt1

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από μια ληστεία που στήθηκε άσχημα και πήγε στραβά. Ο Πάτινσον υποδύεται τον Κονσταντίν Νίκας -ή Κόνι όπως τον λένε οι φίλοι του. Απεγνωσμένος και έτοιμος για όλα, ο Κόνι έχει ελάχιστο χρόνο για να σώσει από τη φυλακή τον αδελφό του Νικ, που πάσχει από νοητική στέρηση.

Μέσα σε μία νύχτα όλο αδρεναλίνη, ο παράτολμος Κόνι κατρακυλά χωρίς τέλος σε πράξεις βίας και πανικού με φόντο τις φτωχογειτονιές της Νέας Υόρκης. Ο χρόνος μετράει σε βάρος του αδελφού του, αλλά και του ίδιου, καθώς οι ζωές τους κρέμονται από μία κλωστή.

epa01649498 British actor Robert Pattinson smiles upon his arrival at a press event promoting his latest movie 'Twilight' in Tokyo, Japan, 27 February 2009. The movie by US director Catherine Hardwicke is about a teenage girl who risks everything when she falls in love with a vampire. The movie will be screened in Japanese theaters from 04 April. EPA/FRANCK ROBICHON
Ο Πάτινσον τον Φεβρουάριο του 2009 στο Τόκιο για την προώθηση του «Twilight (EPA/FRANCK ROBICHON)

Ισως το έχουμε ξεχάσει, αλλά έχουν περάσει εννιά χρόνια από την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας της τριλογίας της «Εκλειψης» («Twilight») που καθιέρωσε τον Πάτινσον και μαζί του την Κρίστεν Στιούαρτ.

Η ταινία «μίλησε» αμέσως  στο εφηβικό και το νεανικό κοινό με το καταδικασμένο λαβ στόρι ανάμεσα σε ένα βαμπίρ και μια νεαρή γυναίκα και τα στοιχεία θρίλερ και αγωνίας που είχε η ταινία.

Μετά την τριλογία ο Πάτινσον, συνέχισε με εμπορικές ταινίες ενώ δοκίμασε και πιο απαιτητικά έργα. Αναγνωρίστηκε με τη συνεργασία του με τον καναδό -και αρκετά «δύσκολο» – σκηνοθέτη Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ στα υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα «Cosmopolis» και «Maps to the Stars», ενώ στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «High Life» της Κλερ Ντενί απέδειξε ότι μπορεί να υπηρετήσει διαφορετικά είδη.

Η τελευταία του ταινία, το «Good Time» έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια. Οι New York Times χαρακτηρίζουν την ταινία «αληθινή κινηματογραφική απόλαυση» και το Hollywood Reporter «ένα θρίλερ που καθηλώνει».

Οσο για τον Πάτινσον; Οι κριτικοί τον τοποθετούν ακόμη και στις προβλέψεις για τα φετινά Οσκαρ!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...