470
|

Αλιβιζάτος: «Δεν θα είμαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας»

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 17:13

Αλιβιζάτος: «Δεν θα είμαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας»

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 17:13

«Δεν θα είμαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του νέου φορέα, θα είμαι δίπλα και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις ειδικά εκεί που μπορώ να βοηθήσω όπως στη συνταγματική αναθεώρηση. Αυτό που λένε και γράφουν πολλοί ότι θα είμαι υποψήφιος βουλευτής δεν ισχύει, η συμμετοχή μου δεν θέλω να γίνει με αυτόν τον τρόπο». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης επιτροπής για τις εκλογές του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Αλιβιζάτος απαντώντας στα σενάρια που διακινούνται για τον ρόλο του στην υπό σύσταση παράταξη.

Ο κ. Αλιβιζάτος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Evening Report» στο Action24 και μίλησε στον Γιώργο Κουβαρά και στη δημοσιογραφική του ομάδα. Σημείωσε ότι και για αυτόν οι εκλογές ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και ότι η συμμετοχή των 210.000 πολιτών σε συνδυασμό με την ενίσχυση από 8.000 εθελοντές ήταν κάτι που τον ενθουσίασε.

Ο κ. Αλιβιζάτος υπογράμμισε ότι αυτοί οι 210.000 πολίτες που έφτασαν στις κάλπες δημιούργησαν ένα πολιτικό γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η ύπαρξη αυτής της προοδευτικής παράταξης είναι αναγκαία και υπόθεση της κοινωνίας. «Ακριβώς αυτή η συμμετοχή αποτελεί και την εγγύηση ότι όλοι θα συνεχίσουν μαζί και την επόμενη μέρα, θα σκεφτεί διπλά κανείς με αυτά τα δεδομένα να προχωρήσει μόνος» απάντησε ο κ. Αλιβιζάτος ερωτηθείς για το αν θα καταφέρουν οι υποψήφιοι να βρουν κοινό βηματισμό και στο μέλλον.

Ο κ. Αλιβιζάτος μίλησε και για τις αστείες στιγμές της ψηφοφορίας αναφέροντας το παράδειγμα κάποιου πολίτη ο οποίος πήγε στο εκλογικό κέντρο της περιοχής του με 30 (!) ταυτότητες για να ψηφίσει και για άλλους, έχοντας στο μυαλό του ότι μπορούσε να κάνει ό,τι και σε άλλες εσωκομματικές διαδικασίες.

23472751_1300911616721905_6501146381884673567_n
Ο Νίκος Αλιβιζάτος στο στούντιο του Action24. Μίλησε για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις παρεμβάσεις της στη Δικαιοσύνη και τα παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο

«Είναι ξένη λέξη για τον ΣΥΡΙΖΑ οι μεταρρυθμίσεις αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τις θέλει είναι εγκλωβισμένος στο συντηρητικό του κόμμα, το είδαμε αυτό και στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, το είδαμε και στην στάση της ΝΔ για τα θρησκευτικά ζητήματα. Ακριβώς εκεί χρειάζεται η νέα παράταξη, αυτή μπορεί να ωθήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις» τόνισε για τον ρόλο της νέας παράταξης.

Σχετικά με την κυβέρνηση ο κ. Αλιβιζάτος σημείωσε ότι η «δημοψηφισματική» δημοκρατία που προωθεί αποτελεί κίνδυνο για την κοινοβουλευτική δημοκρατία. «Ο βασικός λόγος που δεν κινδυνεύουμε από εκτροπή είναι ότι βρισκόμαστε στην ΕΕ» σημείωσε με νόημα και συμπλήρωσε ότι «οι παρεμβάσεις που γίνονται στην δικαιοσύνη αποτελούν εκτροπή».

Για την απλή αναλογική ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε ότι αποτελεί καταστροφή για την χώρα και ότι η κρίσιμη πλειοψηφία είναι αυτή που θα ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης που την έφερε.
Τέλος αναφέρθηκε σε διαρροές που προέρχονται από παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη και μίλησε για φιλικά μέσα στην κυβέρνηση τα οποία τελευταία δίνουν μάχη να σπιλώσουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...