359
Το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας | Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Εκπροσωπούσε και το Κατάρ ο αμφιλεγόμενος μεσάζοντας όπλων

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2017, 19:40
Το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας
|Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Εκπροσωπούσε και το Κατάρ ο αμφιλεγόμενος μεσάζοντας όπλων

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2017, 19:40

Νέα στοιχεία για τη δραστηριότητα του μεσάζοντα όπλων Βασίλη Παπαδόπουλου ήρθαν στο φως, που δείχνουν ότι, πέρα από τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία, είχε σχέση και με την Ιορδανία.

Εγγραφο που δημοσιεύουν το Σάββατο τα «Νέα», δείχνει ότι ένα αίτημα του κ. Παπαδόπουλου από τις 3 Ιανουαρίου 2017  να επιτραπεί σε στρατιωτικούς του Κατάρ να επιθεωρήσουν οπτικά πυρομαχικά που ήθελαν να αγοράσουν χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά επείγον.

Η συμφωνία με το Κατάρ δεν προχώρησε γιατί, μεταξύ άλλων, ο Παπαδόπουλος δεν είχε προσκομίσει απαιτούμενα έγγραφα.

Το αίτημα απευθυνόταν στον γενικό διευθυντή εξοπλισμών και επενδύσεων αντιναύαρχο ε.α. Κυριάκο Κυριακίδη. Ο ίδιος υπέγραψε στη συνέχεια τη συμφωνία για την πώληση πολεμικού υλικού στους Σαουδάραβες.

Η ΝΔ αποκάλυψε την Παρασκευή έγγραφο από τον Ιούνιο του 2016 που δείχνει ότι το ίδιο υλικό με τη Σαουδική Αραβία διεκδικούσε ο Παπαδόπουλος και για λογαριασμό της Ιορδανίας.

Για το ζήτημα η ΝΔ σε ανακοίνωσή της το Σάββατο τονίζει ότι τα νέα στοιχεία «δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι ο Πάνος Καμμένος εμπλέκεται προσωπικά σε σκανδαλώδεις υποθέσεις πώλησης εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

» Ο περιβόητος μεσάζοντας Βασ. Παπαδόπουλος με τον οποίο ο κ. Καμμένος έχει υπογράψει την συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, αποδεικνύεται πλέον ότι είναι ένας πολυδραστήριος έμπορος όπλων εμφανιζόμενος να εκπροσωπεί με αμφιβόλου αξιοπιστίας έγγραφα όχι μόνον τη Σαουδική Αραβία, αλλά και την Ιορδανία, και το Κατάρ.

» Το πιο σημαντικό είναι, ωστόσο, ότι την δράση του εν λόγω μεσάζοντα  την ήξερε ήδη από το Φεβρουάριο σύσσωμη η Στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου, η οποία ζήτησε να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο νόμος και να μην παρεμβάλλονται μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες.

» Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται στο γραφείο του. Τον καλούμε να πάρει δημοσίως θέση για τις σκοτεινές συναλλαγές του συναρχηγού της Κυβέρνησής του».

Απαντώντας στη ΝΔ, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας τονίζει ότι «από τα μαλλιά της προσπαθεί να πιαστεί η Νέα Δημοκρατία μετατρέποντας το κόμμα σε γραφείο Τύπου συγκεκριμένου συγκροτήματος για μία σύμβαση που ψήφισε η ίδια, μέχρι τώρα δεν έχει εκτελεστεί και είναι απόλυτα νόμιμη και συμφέρουσα για τον ελληνικό λαό.

» Ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει οριστεί εκπρόσωπος από την Ελλάδα. Όποιος ενδιαφέρεται, να ρωτήσει εκείνον που τον όρισε.

» Η κ. Σπυράκη καθοδηγείται από τις αναμνήσεις της στο πλευρό του κ. Τσοχατζόπουλου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...